Hava Durumu

ABD'den Türkiye'ye küstah S-400 tehdidi!

ABD Savunma Bakanı Vekili Patrick Shanahan'ın, Türkiye'nin iki ay içerisinde S-400 hava savunma sistemi alımından vazgeçmemesi durumunda F-35 programı kapsamındaki işbirliğinin tamamen durdurulacağı uyarısında bulunduğu belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2019 09:50
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2019 09:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
ABD'den Türkiye'ye küstah S-400 tehdidi!

ABD basınında yer alan ve Pentagon kaynaklarına dayandırılan haberlere göre, Washington yönetimi Türkiye'ye Rusya ile imzaladığı S-400 anlaşmasını iptal etmesi için 31 Temmuz'a dek süre tanıdı.

TÜRKİYE'NİN KATILIMINA SON VERİLECEK

Bloomberg, "Pentagon Şefi Vekili, NATO müttefikinin Rus hava savunma sisteminde vazgeçmemesi bağlamında, ABD'nin 31 Temmuz'da Türkiye'nin F-35 savaş uçağı programındaki katılımına son vereceğini Türk mevkidaşına bildirdi" diye yazdı. Bununla birlikte Shanahan'ın, Türkiye'nin S-400 tutumunu değiştirmesi için zamanı olduğu uyarısında bulunduğu aktarıldı. Shanahan'ın, Savunma Bakanı Hulusi Akar'a yazdığı mektubunda, S-400 alımının, "Türkiye'yi Rusya'ya aşırı stratejik ve ekonomik bağımlılığa ittiğini ve çok güçlü Türk savunma sanayisinin potansiyelini bozacağını" yazdığı ifade edildi.

"TÜRKİYE YAPTIRIMLARLA KARŞI KARŞIYA KALIR"

Washington'ın Ankara'ya iki seçenek sunduğu, bu seçenelerin S-400 anlaşmasını Haziran'ın ilk haftasının sonuna dek Rusya ile S-400 anlaşmasını iptal etmesi ya da yaptırımların ve F-35 programının iptal edilmesinin de dahil olduğu uygulamalarla karşı karşıya kalması olduğu belirtildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.