Hava Durumu

ABD'den Türkiye'ye Rusya ve İran mesajı

Türkiye'den İran'la ilişkilerini gözden geçirmesini isteyen ABD Dışişleri Bakanı Tillerson, "İran ve Rusya, ekonomik ve siyasi faydaları Türk halkına sunamaz" dedi. Tillerson'un bu açıklaması Türkiye'nin bir seçim yapmak zorunda olduğu şeklinde yorumlandı.

Haber Giriş Tarihi: 29.11.2017 18:12
Haber Güncellenme Tarihi: 29.11.2017 18:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
ABD'den Türkiye'ye Rusya ve İran mesajı

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Washington merkezli düşünce kuruluşu Wilson Center'da düzenlenen bir panelde yaptığı konuşmada, ABD-Avrupa ilişkileri konusundaki bir soru üzerine İran'la ilgili eleştiri ve endişelerini dile getirirken Türkiye'ye de çağrıda bulundu. İran'ın "habis tutumuna" karşı Avrupalı ortaklarını ABD ile birlikte durmaya davet eden Tillerson, Tahran rejiminin "dini, siyasi ve bireysel özgürlükleri bastırmaya yönelik totaliter" politikalarının Batılı ilkelere aykırı olduğunu belirtti.

İRAN VE RUSYA...

Tillerson, "Avrupa'nın bölgedeki kesişme noktasında, Türkiye'nin coğrafi yakınlık ve kültürel bağlardan ötürü İran'ı göz ardı edemeyeceğinin farkındayız. Ama bir NATO müttefikimiz olarak Türkiye'den, müttefiklerinin ortak savunmasını ön planda tutmasını istiyoruz. İran ve Rusya, Batılı milletler topluluğuna mensup olmanın sağlayabileceği ekonomik ve siyasi faydaları Türk halkına sunamaz" dedi.

"TÜRKİYE BİR SEÇİM YAPACAK"

Panelin moderatörlüğünü yapan Wilson Center Başkanı ve CEO'su Jane Harman ise Tillerson'ın yaptığı konuşmanın ardından yeni soru almadan önce ABD Dışişleri Bakanı'nın açıklamalarının en dikkat çekici bölümünün Türkiye ile ilgili olduğu düşüncesini dile getirdi. Harman, "Türkiye konusunda ilginç bir noktaya değindiğinizi fark ettim. O da Türkiye'nin şu an bir seçim yapacağına dairdi: Avrupa'ya ve bize daha yakın olmak ya da olmamak. Bunu yüksek sesli ve net biçimde duydum" ifadesini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.