Hava Durumu

ABD'nin operasyon mesajı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk açıklama!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sırbistan ziyareti öncesi açıklamalarda bulundu. Erdoğan, ABD'nin operasyon açıklamalarıyla ilgili olarak, "Bu konuyla ilgili olarak akşamki görüşmemizden sonra bölgede sayın Başkan'ın ifade ettiği gibi çekilme olayı başlamış vaziyette. Hep söylediğimiz söz; "Bir gece ansızın gelebiliriz" demiştik. Terör tehditlerini kabullenmemiz asla mümkün değil." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2019 11:02
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2019 11:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
ABD'nin operasyon mesajı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk açıklama!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin operasyon açıklamalarıyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Sırbistan ziyareti öncesi konuşan Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

Ziyaretim sırasında Türk firmaları tarafından Sırbistan'da kurulan 6 fabrikanın açılışının gerçekleştirilecek olmasından memnuniyet duyuyorum.

Balkanlar'da gönül köprüleri oluşturmak kapsamıyla inşa ettiğimiz Belgrad-Saraybosna Otoyolu'nun temelini de atacağız.

SORU-CEVAP

(Trump ile görüşme ve Beyaz Saray'ın operasyon açıklaması) Bu konuyla ilgili olarak akşamki görüşmemizden sonra bölgede sayın Başkan'ın ifade ettiği gibi çekilme olayı başlamış vaziyette. Şu anda buradaki karşılıklı muhataplar çalışmalarını yürütüyorlar. Bu zaten yeni bir şey değil. Trump, bu konu ile ilgili talimatını vermişti. Çekilmeyi emretmişti ama bu biraz geçikti. Gecikmeye rağmen heyetlerimiz bölgede görüşmelerini yapıyorlardı. Görüşmeler aynı kararlılıkla devam edecek. Bizim verilmiş kararımız var. Hep söylediğimiz söz; "Bir gece ansızın gelebiliriz" demiştik. Terör tehditlerini kabullenmemiz asla mümkün değil.

(ABD'nin 'DEAŞ' açıklaması) Bu rakamlar biraz abartılı rakamlar. Şu anda orada cezaevlerinde olan bazı rakamlar var. Bu konu ile ilgili bizim de bir yaklaşım tarzımız var. Değişik ülkelerde bulunan DEAŞ'lılar var. Bu DEAŞ'lıların kontrolünü biz kendi elimizden çıkarmak istiyoruz, bunlara artık bakamayız diyorlar. Bu konuda ne gibi adımlar atılabilir, talimatı verdik, çalışma yapıyorlar. Bu DEAŞ'lıları buradan süratle derdest edelim.

(Trump ile görüşme) Önümüzdeki ayın ilk yarısında bu ziyareti yapacağız. Trump ile F-35 konusunu da ele alacağız.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.