Hava Durumu

ABD'nin yeni YPG planı!

Washington yönetiminin terör örgütü YPG ile ilgili yeni planını anlatan ABD Savunma Bakanı Mattis, artık YPG'yi silahlandırmaktan çok bölgede DEAŞ'ın geri gelmemesine yönelik çalışmalara odaklanacaklarını, bunun için de YPG'nin kalıcı olarak polis güçleri olarak kullanılabileceği söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2017 16:47
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2017 16:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
ABD'nin yeni YPG planı!

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, 5 gün sürecek Orta Doğu ziyaretine başladı. Ziyaret başlangıcında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mattis,  terör örgütü YPG'ye yeni silah verilip verilmeyeceğine ilişkin konuya açıklık getirdi. Mattis, DEAŞ'a karşı saldırı operasyonlarının son aşamalarına gelinmesi sonrası ABD'nin politikasının Suriye Demokratik Güçleri'ni (PYD/YPG) silahlandırmaktan çok mevzi kaybetmemeye odaklanacağını söyledi.

YETERİNCE SİLAHLARI VAR

Yeni silaha ihtiyaç duyulmadığını zaten YPG'nin yeterince silahlandığının işareti veren Mattis,  "YPG silahlı durumda ve koalisyon saldırı operasyonlarına son verdikçe buna ihtiyacınızın olmadığı açık" ifadelerini kullandı.

'POLİS' GÖREVİ

Mattis devamında DEAŞ'ın boşalttığı bölgelerde terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG'nin kalıcı olarak kalacağının sinyalini vererek "Güvenliğe, yerel güçlerden oluşan ve DEAŞ'ın geri gelmemesini garanti edecek polis güçlerine ihtiyacınız var" dedi. Mattis, YPG'nin "polis gücü" olarak destekleneceğini ifade etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.