Hava Durumu

ABD polisinden vahşet! Yüzü bir anda kanla kaplandı

ABD'ye girmeye çalışan Guatemalalı Claudia Gonzalez sınır polisi tarafından öldürüldü. Olay tüm dünyada büyük tepki yarattı. Cinayete tanık olan bölge sakini Marta Martinez, polisin ateş açmasından sonra genç kızın yüzünün kanla kaplandığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2018 13:18
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2018 13:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
ABD polisinden vahşet! Yüzü bir anda kanla kaplandı

Yer ABD-Meksika sınırı. Teksas Rio Bravo'daki Amerikan sınır devriyeleri, Guatemalalı 20 yaşındaki göçmen Claudia Patricia Gomez Gonzalez'i vurarak öldürdü. Olay sırasında Gonzalez'in yanında üç göçmen daha vardı.

Kimliği belirlenemeyen ABD'li ajan, çalılıkların arasında vurulan kadını kalp masajı yaparak hayata döndürmeye çalışıyor.

Sınırda çekilen görüntüler dünyada büyük ses getirdi, internet siteleri yedi dakika süren video kaydını manşetten verdi.

Arbede ve cinayete tanık olan tanık olan bölge sakini Marta Martinez kaydettiği görüntülerde, Martinez polislere "Kızı niye vurdunuz? O öldü" diye bağırıyor.

Marta Martinez, polisin ateş açmasından sonra genç kızın yüzünün kanla kaplandığını söyledi.

Amerikan sınır polisi önce kurbanın kendilerine kör eden bir objeyle saldırmaya çalıştığını ileri sürdü ancak sonraki resmi açıklamalarda bu iddia yer almadı.

Guatemala'da yaşayan kurbanın ailesi ise, kızlarının fakirlik nedeniyle ABD'ye geçmeye çalıştığını bir basın toplantısıyla açıkladı, ABD'den göçmenlere 'hayvan' gibi davranmayı bırakmasını istedi.

Göçmen karşıtı ABD Başkanı Donald Trump, iktidara gelmeden önce Meksika sınırını duvarla kapatacağı vaadini vermişti. Yaklaşık bir buçuk yıldır başkanlık koltuğunda oturan Trump, duvarın inşaası için çeşitli girişimlerde bulundu ancak henüz bir sonuç yok.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.