Hava Durumu

ABD Rusya'yı resmen suçladı!

ABD, Kasım 2016'daki başkanlık seçimlerine müdahale ettikleri iddiasıyla 13 Rus vatandaşına ve 3 Rus kuruluşuna resmi suçlama yöneltti.

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2018 23:54
Haber Güncellenme Tarihi: 16.02.2018 23:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
ABD Rusya'yı resmen suçladı!

ABD Adalet Bakanlığı, Rusya soruşturmasını yürüten Özel Yetkili Savcı Robert Mueller'in hazırladığı rapor doğrultusunda seçimlere müdahale iddialarıyla ilgili belgeleri kamuoyuyla paylaştı. Büyük Jüri'nin yayınladığı iddianamede, Rus vatandaşlarının ve kurumlarının 2014 yılından başlayarak Amerikan seçim sistemine siber yollarla müdahale etmeye başladıkları ve 8 Kasım 2016'da yapılan başkanlık seçimlerine de müdahale etmek için girişimlerde bulunduklarına dikkat çekildi.

İLETİŞİM KURULDU

İddianamede, ABD Başkanı Donald Trump'ın seçim kampanyasından bazı isimlerin bu kişilerle iletişim kurduğuna ilişkin bazı değerlendirmeler yapıldı. ABD'de Rusya'nın başkanlık seçimlerine siber saldırılar yoluyla müdahale ettiği iddialarına yönelik geçen yıl başlatılan soruşturmalarda hem ABD Kongresi hem de Özel Yetkili Savcı Robert Mueller çalışmalarını yürütüyor.

MOSKOVA'DAN İLK YANIT

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya'nın ABD'deki seçimlere müdahalesiyle ilgili herhangi bir kanıt bulunmamasının, Moskova'nın seçime müdahale etmediğini gösterdiğini belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.