Hava Durumu

ABD, sınırımızda ordu kuruyor!

ABD öncülüğündeki koalisyon, Suriye'de terör örgütü YPG güdümündeki SDG çatısı altında, 30 bin kişilik yeni bir sınır ordusu kurulacağını ve bu gücün Türkiye ile Irak'la olan sınırları kontrol edeceğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2018 17:54
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2018 17:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
ABD, sınırımızda ordu kuruyor!

ABD öncülüğündeki koalisyonun, Suriye'deki 'ortaklarıyla' yeni bir sınır güvenlik gücü kuracağı konusu geçtiğimiz haftanın önemli gündem maddelerinden biriydi. Reuters'ın mail yoluyla ulaştığı koalisyonun halkla ilişkiler ofisi kurulacak yeni sınır güvenlik gücünün 30 bin kişiden oluşmasının hedeflendiği belirtti. Açıklamada sınır güvenlik gücünün Türkiye ve Irak sınırını kontrol edeceği ve omurgasını terör örgütü YPG'nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'nin kontrolünde olacağı ifade edildi. Öte yandan Reuters'a konuşan üst düzey bir Türk yetkili, geçtiğimiz Çarşamba günü Dışişleri Bakanlığı'na çağrılan ABD Büyükelçiliği Müsteşarı'nın konuyla ilgili uyarıldığını söyledi.

'KUZEY ORDUSU' KURDUK DEMİŞLERDİ

Suriye'de SDG ismini kullanan terör örgütü YPG, Suriye'de kendi ordularını kurduklarını 4 gün önce itiraf etmişlerdi. İngiliz The Times'ın haberine göre, örgüt elebaşlarından Abdülkadir Effedili, 11 Ocak'ta ABD desteğiyle işgal ettikleri kentlerin durumuna ilişkin, "Tehditlere cevap vermek için kendi ordumuzu oluşturuyoruz." Demişti. Türkiye, İran ve Beşar Esad rejimine ait güçlerin, örgütün elindeki tüm toprakları almak istediğini savunan Effedili, ABD desteğine duydukları güveni, "İranlıların ve Suriye rejiminin, ABD buradayken ülkenin tümünü kontrol etmeye çalışmayacağından eminiz." sözleriyle açıklamıştı.

SABRIMIZ AZALIYOR

ABD'nin YPG politikasına dair çok sert açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Birilerinin terör koridoru oluşturma çabalarına sabrımız azalıyor. Suriye'de ve Irak'ta yaşanan hadiselerin, kurulan düzenin amacı her geçen gün daha net anlaşılıyor. Yalan söylenmesine daha fazla tahammül etmek zorunda değiliz. Fırat Kalkanı Harekatı ile attığımız adımını genişletecek güce sahibiz" demişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.