Hava Durumu

ABD'ye çok sert yanıt: Bizim de atacağımız adımlar var

Türkiye'nin Rusya'dan aldığı S-400 füze savunma sisteminden vazgeçmeyeceğini yineleyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "ABD bize yönelik olumsuz adımlar atarsa bizimde atacağımız adımlar var" şeklinde konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2019 10:38
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2019 10:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
ABD'ye çok sert yanıt: Bizim de atacağımız adımlar var

Anadolu Ajansı Editör Masası programına konuk olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin Rusya'dan aldığı S-400 füze savunma sisteminden vazgeçmeyeceğini bir kez daha yineledi. Çavuşoğlu, "Sonuçları ne olursa olsun bundan vazgeçmemiz mümkün değil" dedi.

'Suriye'de Rusya'nın rejime söz geçiremiyoruz' mazeretini kabul edemeyeceklerini de ifade eden Bakan Çavuşoğlu, Suudi Arabistan ile ilişkilere yönelik, "Kaşıkçı olayını biz ikili ilişkilerimizden bağımsız tutuyoruz ama onlar çok bağımsız tutmuyor" şeklinde konuştu.

Çavuşoğlu, Umman Körfezi'ndeki gerginlik konusunda ciddi bir soruşturmanın yapılması lazım aksi takdirde bunun gibi gerilimler başka yola doğru gidebilir." ifadelerini kullandı.

ABD'nin İran yaptırımlarıyla ilgili Çavuşoğlu, INSTEX gibi bir mekanizmaya dahil olmak için AB ve İran'la görüşmeleri sürdürdüklerini dile getirdi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Doğu Akdeniz'deki gerilime ilişkin, "Türkiye ve KKTC'nin haklarını korumak için sondaj gemilerimizi gönderdik, gemileri gönderince paniklediler." dedi.

Çavuşoğlu, ABD'nin Kudüs konusunda attığı tek taraflı adımların bir faydasını görmediklerini, ABD taraf tutuğunu belirtti.

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle;

ABD ile S-400 gerilimi

Yüzde 100 bizim kontrolümüzde olacak, NATO'ya tehdit olmaması için tedbirimizi aldık. Türkiye'nin menfaati için bu adımı atmak durumundayız.

Bağımsız ve özgür millet olmak için kararlılığımızı devam ettireceğiz.

ABD'nin olası yaptırımları konusunda, ABD bize yönelik olumsuz adımlar atarsa bizimde atacağımız (karşı) adımlar var.

Rusya'nın garantörlüğü konusunda ise; Rejime söz geçiremiyoruz mazeretini kabul edemeyiz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.