Hava Durumu

ABD'ye yaptırımlarla ilgili Ticaret Bakanlığı'ndan flaş açıklama!

ABD'ye uygulanan ek gümrük vergilerine ilişkin açıklama yapan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Türk lirası olumsuz etkilendi fakat bu kalıcı değil geçicidir. ABD'den ithalatta 22 kalemde vergi oranını iki katına çıkardık. Yaptırımlara 533 milyon dolarlık ek vergiyle karşılık verdik" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2018 13:32
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2018 13:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
ABD'ye yaptırımlarla ilgili Ticaret Bakanlığı'ndan flaş açıklama!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'dan ABD'ye uygulanan ek gümrük vergilerine ilişkin açıklama geldi. Pekcan, "ABD'den ithalatta 22 kalemde vergi oranını iki katına çıkardık. Yaptırımlara 533 milyon dolarlık ek vergiyle karşılık verdik" açıklamasında bulundu.

Pekcan şunları söyledi:

"Siyasi farklılıklar ile ekonomik konular ayrı tutulmalı. Türk lirası olumsuz etkilendi fakat bu kaklıcı değil geçicidir. Büyüme potansiyele sahip bir ülkeyiz. Ülkemize yönelen ekonomik saldırıları en etkin şekilde aşıyoruz. ABD'den ithalatta 22 kalemde vergi oranını iki katına çıkardık. Yaptırımlara 533 milyon dolarlık ek vergiyle karşılık verdik. ABD'nin haksız işlemleri karşısında Türk firmalarının hakkını korumaktan asla imtina etmeyeceğiz, gereken karşılığı vereceğiz. ABD'nin demir çeliğe ek vergi kararı ABD'li ihracatçıyı da olumsuz etkiler. ABD önemli bir ticaret ortağımız ama tek partnerimiz değil. Başka ortaklıklarımız, alternatif pazarlarımız bulunmaktadır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.