Hava Durumu

ABD'yi böyle uyardı: Kaldır ya da sonuçlarına katlan!

ABD ile Çin arasındaki ticari savaş gittikçe daha da sertleşiyor. Çin yaptığı açıklamada ABD'ye, "Uyguladığın son yaptırımları kaldır ya da sonuçlarına katlan!" mesajını verdi.

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2018 11:40
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2018 11:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
ABD'yi böyle uyardı: Kaldır ya da sonuçlarına katlan!

Donald Trump'ın ABD Başkanı olmasının ardından kızışan ticaret savaşı, bugün yeni bir boyut kazandı. 

Bugün Pekin'den gelen açıklamada, Washington'a "Uyguladığın son yaptırımları kaldır ya da sonuçlarına katlan!" mesajı verildi.

Çin Dışişleri Bakanlığı'nın yaptığı açıklama, ABD'nin Çinli bir askeri kurumu yaptırım listesine, Rusya ile askeri alandaki ilişkisinden dolayı, almasının hemen ardından geldi.

RUSYA'YA YAPTIRIMLAR

ABD Dışişleri Bakanlığı, Rusya'da savunma ve  istihbarat alanlarında rol oynayan 33 kişi ve kuruluşu dün "Özel Belirlenmiş Kişiler"  listesine eklemişti. Bakanlık ayrıca, Rusya ile askeri alandaki ilişkisinden dolayı  Çinli bir askeri kurumu ve kurumun direktörünü de yaptırım listesine almıştı. 

Açıklamada, söz konusu Çinli kurumun, zaten "Özel Belirlenmiş Kişiler"  listesinde yer alan bir Rus askeri firmasıyla alışveriş yapması ve Moskova'dan  savaş uçağı ve füze sistemleri alınmasında rol oynaması nedeniyle yaptırıma maruz  kaldığı ifade edilmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.