Hava Durumu

'ABD'yi buruşturup...'

MHP lideri Bahçeli, BM Genel Kurulu'ndaki Kudüs oylaması öncesi açıklama yaptı. Bahçeli "BM'de uluslararası toplum tarihi bir sınavdadır. Tasarı, ABD korsanlığını, inanıyorum ki, buruşturup atacaktır" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2017 17:49
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2017 17:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'ABD'yi buruşturup...'

Dünyanın gözü yarın bir kez daha New York'a çevrildi. ABD'nin Kudüs kararı, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'na taşınıyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yarınki görüşme öncesi açıklama yaptı. "Uluslararası toplum tarihi bir sınavdadır" diyen Bahçeli, "Yarın, 'Barış İçin Birlik' formatında oylanacak tasarı, BM Güvenlik Konseyi'nin 1980 tarihli 478 sayılı kararını hiçe sayan ABD korsanlığını, inanıyorum ki, buruşturup atacaktır. Yarın yapılacak Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantısında ABD'nin hayasız ve hukuksuz Kudüs kararının ezici bir çoğunlukla reddedileceği güçlü bir ihtimaldir. BM'den çıkacak karar ABD-İsrail zulmüne darbe vuracaktır" ifadelerini kullandı.

YARIN OYLANACAK

ABD Başkanı Trump'ın Kudüs kararına karşı Filistin'in hazırladığı tasarı, BM Güvenlik Konseyi'ne gitmiş, tüm üyelerin destek verdiği tasarıyı bir tek ABD veto etmişti. Bunun üzerine aralarında Türkiye'nin de bulunduğu heyet, konuyu BM Genel Kurulu'na taşımak için girişimde bulundu. BM Genel Kurulu konuyu görüşmek üzere yarın acil olarak toplanacak. Oylamanın Türkiye saatiyle 18.00'de yapılması bekleniyor. Tasarı; ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıması kararını geri çekmesi çağrısı yapıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.