Hava Durumu

'ABD'yi mahçup edin'

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ABD Başkanı Trump'ın görüşmesiyle ilgili Washington yönetiminden gelen çelişkili açıklamalara ilişkin, "Diyorum ki, bantları yayınlayın, Amerikalıları mahçup edin. Niye gizliyorsunuz bunu?" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2018 12:31
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2018 12:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'ABD'yi mahçup edin'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da "Yerel Yönetimler ve Adalet" konulu toplantıda konuştu, gündeme ilişkin dikkat çeken değerlendirmeler yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan-ABD Başkanı Trump görüşmesi sonrası Washington yönetiminden gelen çelişkili açıklamalara ilişkin hükümete çağrı yapan CHP lideri, "Açıklamalar yapılıyor aralarında büyük farklılıklar var. Trump ile konuştuk. Anlatacaksınız gerçekleri evet. Orası farklı burası farklı açıklama yapıyor. Ben de diyorum ki, bantları yayınlayın, Amerikalıları mahçup edin. Niye gizliyorsunuz bunu?" dedi.

OPERASYONA DESTEK

Afrin operasyonuna desteğini yineleyen Kılıçdaroğlu, "Afrin'de operasyonlar yapılmalı, hiçbir itirazımız yok. Ordumuza sonuna kadar güveniyoruz. Bu mücadelenin yanındayız ama beyler bundan rahatsızlar. Bunu gayet iyi biliyorum. Biz ülkemizin selameti için, 'önce Türkiye' diyoruz. Türkiye Cumhuriyeti sınırları pergelle çizilen bir ülke değildir" diye konuştu.

VEREMEYECEĞİMİZ HESAP YOK

Kılıçdaroğlu'nun gündeminde, Ataşehir ve Beşiktaş belediyelerinde yapılan görevden almalar da vardı. "Biz hiçbir zaman denetimde şikayet etmedik. Hiçbir zaman" diyen Kılıçdaroğlu, "Bizim belediyelerimizin vermeyeceği hesap yok. Gelip denetlesinler ama şu gerçeği de herkese ifade etmek isterim. Belediye başkanları zorla istifa ettirildi. Demokrasilerde böyle bir şey var mı? Bir belediye başkanı istifa ederken kendisini tutamayıp ağlıyor. Kim yapıyor? Saray hükümeti yapıyor" ifadelerini kullandı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.