Hava Durumu

Abdullah Gül adaylığını açıklayacak mı?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin çağrısı sonrası, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimlerin 24 Haziran'a çekildiğini açıklamasının ardından siyasette sıcak günler yaşanıyor. Bu süreçte en çok merak edilen konu Abdullah Gül'ün aday olup olmayacağı... Peki Abdullah Gül adaylığını açıklayacak mı?

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2018 09:19
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2018 09:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Abdullah Gül adaylığını açıklayacak mı?

Türkiye 24 Haziran'da erken seçime giderken cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağı en çok merak edilen isim olan Abdullah Gül'ün kararını verdiği iddia ediliyor.

BAŞ DÖNDÜREN TRAFİK

Gelen bilgiler 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül bir süredir gizlice yürüttüğü görüşmelerinde adaylık konusunu kesinleştirdiği yönünde. Kulislerde dolaşan iddialara göre dün akşam eski Başbakanlardan Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan ve Beşir Atalay'la görüşen Abdullah Gül'ün adaylığını açıklayacağı söyleniyor.

SAADET PARTİSİ'NDEN ANKET

Abdullah Gül'ün aday olup olmayacağı merak edilirken ilk somut adım Saadet Partisi'nden geldi. Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, 11. Cumhurbaşkanı Gül'le İstanbul'da yaklaşık 2 saat 15 dakika süren bir görüşme yaptı.

Saadet Partisi, cumhurbaşkanı adaylığı için Temel Karamollaoğlu, Abdullah Gül, Abdüllatif Şener ve Haşim Kılıç isimleri arasında oylama başlattı. Yapılan ankette Abdullah Gül'ün 1. çıkarılacağı ve ardından Gül'ün adaylığını açıklayacağı ortaya atılan bir diğer iddia.

ERDOĞAN'DAN GÜL YORUMU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Adaylık konusunda Abdullah Gül'ün ismi çok zikrediliyor" sorusu üzerine, "Benim hiç öyle bir problemim, öyle bir derdim yok. 5 Mayıs'ta meydanda kimlerin olacağı; hepsi çıkacak. Dolayısıyla biz de çıkanları göreceğiz ve yolumuza devam edeceğiz. Biz her şeyimizi, senaryomuzu vesaire, kendimize göre belirleriz, karşımızdakiler kendilerini bize göre ayarlasın." ifadelerini kullanmıştı.

"NE AYRILDIĞIN SİYASİ HAREKETE NE DE..."

Başbakan Binali Yıldırım akşam saatlerinde yaptığı açıklamada Abdullah Gül ile ilgili "Ne ayrıldığın siyasi harekete ne de yeni yerine yaranabilirsin." dedi.

BAHÇELİ'DEN ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMA

MHP lideri Devlet Bahçeli dün akşam Twitter'dan açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "Türkiye'ye tuzak kuruluyor, Türk milleti tahrik ve taciz ediliyor. Hülasa kaosa oynanıyor. Sayın Gül Pensilvanya'nın tezgahına düşmeyi nasıl göze almıştır" diyerek çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.