Hava Durumu

'Acısını Türkiye çekti'

Suriye'de 2011'den beri süren iç savaş hakkında değerlendirme yapan Rusya lideri Putin, "Bunun acısını en çok çeken Türkiye. Zira Türkiye, çok sayıda Suriyeli göçmeni kabul ediyor"  dedi.

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2017 16:20
Haber Güncellenme Tarihi: 14.12.2017 16:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Acısını Türkiye çekti'

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yılsonu basın toplantısını düzenledi, çok sayıdaki gazetecinin sorularını yanıtladı. Putin, ülke ve dünya gündeminin konuşulduğu toplantıda dikkat çeken ifadeler kullandı. Suriye'de 2011'den beri süren kriz hakkındaki bir soruyla ilgili konuşan Putin, "Bunun acısını en çok çeken Türkiye. Zira Türkiye, çok sayıda Suriyeli göçmeni kabul ediyor" ifadelerini kullandı. Putin ayrıca, Rusya'nın göçmen sorununun çözülmesine yardım etmek istediğini söyleyerek, Suriye'deki krizi Şam'ın yalnız başına çözemeyeceğini, bunun uluslararası toplumun ortak çabasını gerektirdiğini belirtti.

PUTİN: BAĞIMSIZ ADAY OLARAK KATILACAĞIM

2018 seçimlerine bağımsız aday olarak katılacağını belirten Putin, "Ancak buna rağmen diğer partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının desteğini bekliyorum" diye konuştu. Putin, "Seçim kampanyası müdürümün kim olacağı konusunda henüz bir karar yok. Bu konuyu henüz dün konuştuğumuzu gizlemeyeceğim" dedi.

'RUSYA, SİLAHLANMA YARIŞINA GİRMEYECEK'

Askeri harcamaların Rusya'nın sosyo-ekonomik programına olumsuz yansımayacağını ve ekonominin çökmesine neden olmayacağını ifade eden Putin, "Savunma alanında ABD kadar harcama yapamayız. Rusya, savunmaya 46 milyar dolar ayırıyorken ABD, bu alanda 2018 yılında 700 milyar harcama yapmayı planlıyor. Rusya, ordusunun gelişimine dikkat edecek ancak silahlanma yarışına girmeyecek. Ordumuzu geliştirirken, bütçemize zarar vermeyeceğiz" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.