Hava Durumu

Adıyaman'da peş peşe deprem! Okullar tatil edildi...

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde 5,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem nedeniyle bugün okullar tatil edildi.

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2018 09:45
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2018 09:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Adıyaman'da peş peşe deprem! Okullar tatil edildi...

Adıyaman'da 5.1 şiddetinde deprem meydana geldi. Merkez üssü Samsat olarak 5.1 olarak belirlenen depremin ardından vatandaşlar sokaklara döküldü.

Merkez üssü Adıyaman'ın Samsat ilçesi Kırmacık köyü olan 5.1 büyüklüğündeki deprem vatandaşları sokağa döktü. Depremin merkez üssü olan Samsat ilçesi 2 Mart 2017 tarihinde 5.1 büyüklüğünde depremle sarsılmış ve birçok yapı yıkılmıştı. Samsat ilçesinde önceki depremde yıkılmayan sağlam yapılan bu depremde hasar gördü. Gece saat 03.34'de meydana gelen ve vatandaşları uykuda yakalayan deprem nedeniyle büyük panik yaşandı.

Depremin ardından bölgede artçılar sabaha kadar devam etti. Saat 07.11'e kadar büyüklükleri 1.0 ile 3.4 arasında değişen 32 artçı sarsıntı daha meydana geldi. 

13 KİŞİ YARALANDI

Samsat Kaymakamı Sedat Sezik, 13 hafif yaralı olduğunu ve can kaybının olmadığını söyledi.  İlçede AFAD, 112, UMKE ve itfaiye ekipleri bulunuyor. AFAD'ın çevre 4 ilden takviye ekibin yola çıktığı öğrenildi. Samsat ilçesinde artçı depremler devam ederken, ekipler alan taramasını sürdürüyor.

Depremde bir evin altında kalan yaklaşık 150 küçükbaş hayvandan sadece 3'ü canlı olarak kurtarılabildi.

AFAD ve İtfaiye ekipleri küçükbaş hayvanları canlı olarak kurtarmak için uzun uğraşlar verdi. Küçükbaş hayvanlara ulaşmak için iş makineleriyle delik açıldı. Ekipler ahıra ulaştı ancak içindeki hayvanların telef olduğunu gördü. Ekipler 3 adet küçükbaş hayvanı canlı olarak kurtarabildi.  Ekipler yıkılan evin artçı sarsıntıda tamamen yıkılma ihtimaline karşı evi yıkmaya başladı.

Samsat'ta okulların bir gün tatil edildiği açıklandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.