Hava Durumu

Adliyenin yazı işleri müdürü, bombalı saldırı hazırlığında yakalandı!

Şırnak'ın Silopi ilçesindeki adliye binasına bombalı saldırı yapılacağı ihbarını alan polis ekipleri, bina içinde yapılan aramada 4,4 kilogram patlayıcı ele geçirdi. Saldırıyı planlayan şüphelinin Silopi Adliyesinde Yazı İşleri Müdürü olarak görev yaptığı ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 09.02.2020 16:10
Haber Güncellenme Tarihi: 09.02.2020 16:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Adliyenin yazı işleri müdürü, bombalı saldırı hazırlığında yakalandı!

İsmail ARSLAN

Şırnak'ın Silopi ilçesinde hizmetli olarak çalışan E.A, 8 Şubat günü Silopi Cumhuriyet Başsavcısını telefonla arayarak Silopi Adliyesinde Yazı İşleri Müdürü olarak görev yapan B.Ç. isimli şahsın, yaklaşık 4 ay önce definecilik amaçlı 45 adet kaya kırıcı olarak tabir edilen patlayıcı maddeleri kendisine temin ettirdiğini ve B.Ç.'nin patlayıcı maddeleri Silopi Adliyesinde oluşturulan boşluklara yerleştireceğini öğrendiğini söyledi.

Savcılığın talimatı üzerine harekete geçen emniyet güçleri, Silopi Adliyesinde bulunan Bilgi İşlem odasında yaptıkları incelemede, 4,4 kilogram patlayıcı madde ele geçirdi.

Bina içinde yapılan incelemelerde ise adliyenin kiriş noktalarında çok sayıda oluk tespit edildi.

Şüpheli B.Ç.'nin evinde yapılan aramalarda alimünyum folyo içerisine sarılı vaziyette 1 adet patlayıcı madde, 3 balya halinde toplamda 29 bin 805 dolar bulundu. Olayla ilgili adliyenin Yazı İşleri Müdürü  B.Ç.  dahil 6 şahıs terörle mücadele ekipleri tarafından gözaltına alındı. Şüphelilerin sorguları sürüyor.

EMNİYET GENEL MÜDÜRÜ AKTAŞ'TAN AÇIKLAMA

Olayın ardından Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş'tan da emniyet teşkilatına 'teyakkuzda olun' uyarısı geldi.

Aktaş, açıklamasında şunları kaydetti:

"Teröristbaşı Öcalan'ın 15 Şubat tarihinde yakalanmasının yıldönümü ve ceza infaz koşulları bahanesiyle, PKK/KCK terör örgütünün silahlı/bombalı eylem yapılması ve kitlelerin sokağa yönlendirilmesine yönelik çağrılar yaptığı bilinmektedir. YPS başta olmak üzere tüm yapılanmaları üzerinden, eylem amaçlı; ülkemize patlayıcı/örgüt mensubu aktarım faaliyetlerini de yoğunlaştırdığı gözlenmektedir. Bu kapsamda, muhtemel eylemlere karşı müteyakkız olunmasını, tüm kamu kurum/kuruluş binalarının yukarıda belirtilen doğrultuda gözden geçirilmesini/kontrol edilmesini, tüm personelin hassasiyetinin artırılmasını, başta metropoller ve şehir merkezleri olmak üzere vatandaşların yoğun olarak bulunduğu yerler ile stratejik/ekonomik/turistik/askeri ve sembolik öneme haiz tesislerin güvenlik tedbirlerinin yeniden gözden geçirilmesini, eylem potansiyeli taşıyan şahıslara yönelik operasyonel faaliyetlere ağırlık verilmesini önemle rica ederim."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.