Hava Durumu

Adres değişikliği yapanlara çok önemli uyarı! Para cezası var

31 Mart yerel seçimlerine az bir zaman kala, adres değişikliği yapan ya da yapacak olanların hangi yolu izlemeleri gerekiyor?

Haber Giriş Tarihi: 07.01.2019 18:49
Haber Güncellenme Tarihi: 07.01.2019 18:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Adres değişikliği yapanlara çok önemli uyarı! Para cezası var

Vatandaşlar, 31 Mart yerel seçimlerine az bir süre kala oy kullanma işlemlerinin aksamaması için adres değişikliği işlemlerini nasıl yapmaları gerektiğini merak ediyor. İşte adres değişikliği ile ilgili tüm detaylar...

ADRES DEĞİŞİKLİĞİ NASIL YAPILIR?

Adres değişikliği için iki yol bulunuyor. Bunlardan biri e-devlet üzerinden müracaat yapmak diğeri ise Nüfus Müdürlüklerine giderek işlemi gerçekleştirmek. Ancak e-devlet üzerinden yapılan işlemler için kişinin mobil imzasının olması gerekiyor.

ADRES DEĞİŞİKLİĞİ İÇİN GEREKEN EVRAKLAR

Nüfus Müdürlüklerine başvurarak adres değişikliği yapacak vatandaşların beyanda bulunduğu adreste bulunan konut/evde size ait fatura, elektrik, su, telefon, doğalgaz abonelik sözleşmesi ya da kira sözleşmesi gibi geçerli evrakları yanınızda götürmeleri gerekiyor. Beyan edilen adres boş bir konut ise herhangi bir belge istenmemektedir. Eğer adres, birlikte oturma gerekçesiyle değiştiriliyorsa; yapılması gereken birlikte oturacağınız kişi ile birlikte müracaat etmektir.

ADRES DEĞİŞİKLİĞİNİ KAÇ GÜN İÇİNDE BİLDİRMEK GEREKİR?

Vatandaşlar yeni bir adrese taşındıktan sonra 20 gün içerisinde bunu bildirmek zorundadır. Aksi taktirde para cezası uygulanır.

ADRES DEĞİŞİKLİĞİ CEZASI NE KADAR?

2019 adres değişikliği cezası olarak 58 lira para cezası uygulanmaktadır. Gerçeğe aykırı adres beyanında bulunma cezası olarak talep edilen ücret ise 1.188 liradır.

ADRES DEĞİŞİKLİĞİ İŞLEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.