Hava Durumu

Afganistan'da bombalı katliam

Afganistan'ın başkenti Kabil'de yabancı elçiliklerin ve başkanlık sarayının bulunduğu bölgede bombalı saldırı düzenlendi. Olayda ilk belirlemelere göre 80 kişi hayatını kaybetti 350'den fazla kişi de yaralandı.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2017 13:27
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2017 13:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Afganistan'da bombalı katliam

Bomba yüklü bir aracın neden olduğu patlamayla ilgili Afgan yetkililer ölü sayısının artmasından endişe ediyor.

Almanya Büyükelçiliği'ne 300 metre mesafede park edilmiş bir su tankerine yerleştirildiği tahmin edilen bomba yerel saatle sabah 08:30'da patladı.

Almanya Dışişleri Bakanlığı, saldırıda büyükelçilik çalışanlarından bazılarının yaralandığını, Afgan güvenlik görevlisinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Almanya temsilciliğinin yanı sıra Fransa Büyükelçiliği binasının da saldırıda zarar gördüğü aktarıldı.

TÜRK BÜYÜKELÇİLİĞİ'NDE CAN VE MAL KAYBI YOK

Saldırı bölgesine yakın yerde bulunan Türkiye'nin Kabil Büyükelçiliği'nde ise can ve mal kaybı olmadı. Binanın cam ve duvarlarında küçük çaplı hasar oluştu.

DIŞİŞLERİ'NDEN AÇIKLAMA: ŞİDDETLE KINIYORUZ

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Kabil'deki patlamada Türk Büyükelçiliği'nin de hasar gördü ancak personelin zarar görmediği belirtildi. Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, Kabil'deki saldırının şiddetle kınandığı da belirtildi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu büyükelçilik çalışanlarının tahliye edileceğini belirtti.

TALİBAN İDDİALARI REDDETTİ

Terör örgütü Taliban, saldırıyı düzenlediği iddialarını reddetti. Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid, örgüte ait militanların saldırıya karışmadığını savundu, sivillerin hedef alınmasını kınadı.

135 ASKER KURŞUNA DİZİLMİŞTİ

Afganistan'da geçtiğimiz nisan ayında Taliban Mezar-ı Şerif'te bir askeri üssü baskın düzenlemiş ve 135 askeri kurşuna dizmişti.Saldırı sonrası Afganistan savunma bakanı ve genelkurmay başkanı istifa etmek zorunda kalmıştı.

Afganistan yıllardır Taliban ve terör örgütü DAEŞ'le mücadele ediyor. Son dönemde Taliban'ın saldırılarında artış gözleniyor. ABD'nin hala Afganistan'da 8 bin 400 ve NATO'nun 5 bin askeri bulunuyor. NATO bünyesinde Türk askerleri de görev yapıyor.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.