Hava Durumu

Afganistan'daki Şii kültür merkezine saldırı! 40 ölü

Afganistan'ın başkenti Kabil'de Şii gruplara ait kurumların bulunduğu bir binaya düzenlenen saldırıda ilk belirlemelere göre 40 kişi öldü. Saldırıyı DEAŞ üstlendi.

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2017 10:58
Haber Güncellenme Tarihi: 28.12.2017 10:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Afganistan'daki Şii kültür merkezine saldırı! 40 ölü

Afganistan'ın başkenti Kabil'de çoğunlukla Şiilerin yaşadığı bir kültür merkezi hedef alındı.  Afganistan İçişleri Bakanlığı sözcüsü saldırıda 40 kişinin öldüğünü ve 30 kişinin yaralandığını açıkladı.  Kabil polis sözcüsü ise saldırıda 25 kişinin öldüğünü ve 32 kişinin yaralandığını duyurdu. Kabil polisi iki patlama sesi duyulduğunu da belirtti.

HABER AJANSI HEDEF ALINDI

Başkent Kabil'deki saldırıda Afgan Sesi Haber Ajansı ile Tabyan Kültür Merkezi'nin bulunduğu bina da hedef alındı.  Afganistan İçişleri Bakanlığı saldırıyı bir intihar bombacısının gerçekleştirmiş olabileceğini açıkladı.

DEAŞ ÜSTLENDİ

Ölü sayısının artabileceği belirtilirken, saldırıyı DEAŞ'ın üstlendiği bilgisine ulaşıldı

HAZARALAR

Ülkenin en büyük etnik gruplarından Şii mezhebine mensup Hazara gruplarına ait olduğu bilinen "Tabyan" adlı kültür merkezinin içinde, haber ajansı ve eğitim merkezi gibi kuruluşlar yer alıyor. Afgan medya organları son yıllarda sık sık saldırıya uğruyor. Geçen yıl yine başkent Kabil'de özel bir televizyon istasyonuna saldırı düzenlenmişti.  "Sınır Tanımayan Gazeteciler" örgütü bu ay yayımladığı raporda Afganistan'ı medya çalışanları için en tehlikeli ülkelerden biri olarak nitelemişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.