Hava Durumu

Afrika'ya dev enerji yatırımı

Yenilenebilir enerji kaynakları özellikle de güneş ve rüzgâr ile ilgili çalışmaları her fırsatta dile getiren yazarımız Ziya Güney bugünkü yazısında Avrupalı enerji şirketlerinin Afrika'da kurmayı planladığı 560 milyar dolarlık güneş enerji santralleri hakkında okuyucularını bilgilendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2017 09:58
Haber Güncellenme Tarihi: 19.06.2017 09:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Afrika'ya dev enerji yatırımı

"Çevre dostu güneş enerjisi için Sahra Çölü'ne 560 milyar dolarlık yatırım yapılacak.Kısa adı Desertec olan proje sayesinde 2050 yılına kadar Avrupa'nın enerji ihtiyacının yaklaşık yüzde 17'sinin Kuzey Afrika'dan sağlanması planlanıyor.

Desertec, çevreye en duyarlı girişim olması açısından büyük önem taşıyor. Aralarında Almanya'nın en büyük enerji ve finans kuruluşlarının da bulunduğu 12 şirket, Sahra Çölü'ne yerleştirmeyi planladığı güneş enerjisi panelleri için 560 milyar dolarlık yatırım yapacak.

Bu dev proje için önemli ülkelerden biri de enerji ihtiyacının neredeyse tamamını yurt dışından sağlayan Fas. Faslılar, projeyi ülkeleri için bir avantaj olarak görüyor.

Proje, Avrupa'nın enerji ihtiyacını karşılamasına önemli oranda destek verecek. Ancak Faslılar açısından planın öncelikli hedefi, Fas'ın enerji ihtiyacını da karşılayacak olması.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.