Hava Durumu

Afrin'de askerler birleşti, hilal oluştu...

Afrin'deki terör yuvalarına yönelik yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nın birinci ayağı tamamlandı. Kilis ve Hatay hattından gelen birlikler temas kurdu ve Afrin çevresinde hilal oluştu.

Haber Giriş Tarihi: 25.02.2018 16:23
Haber Güncellenme Tarihi: 25.02.2018 16:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Afrin'de askerler birleşti, hilal oluştu...

TSK ve ÖSO, sabaha karşı başlayan operasyonlarda bu sabah Afrin'in kuzeybatısındaki Racu beldesinde Şeyh Muhammedli, Dudu, Semalık, Velikli, Kavanda köylerini teröristlerden temizledi.  Öğleden sonra da Afrin'in Umranlı, Meydan Ekbez ve Bendirek köylerinin de teröristlerden temizlediği açıklandı.  Habertürk'ün haberine göre Zeytin Dalı Harekatı'nda Afrin'e Sakız Karakolu bölgesinden giren askerlerle birlikte Kilis ve Hatay hattından gelen askerler arasındaki hatlar birleşti ve hilal oluştu. Operasyonun birinci ayağı bugün itibarıyla tamamlanmış oldu.

SİS VE YAĞIŞA RAĞMEN

Öte yandan TSK ve Özgür Suriye Ordusu güçleri, bugün sağanak yağış ve yoğun sis altında harekatı sürdürdü. Sisli havayı fırsat bilen teröristlerin sızma girişiminde bulunabileceği bölgeler ateş altına alınırken, terör alanları da uçak ve ateş destek vasıtalarıyla baskı ateşi altına alındı.

112 NOKTA ELE GEÇİRİLDİ

TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatın başından bu yana YPG/PKK-DEAŞ'ın işgalindeki Afrin'de biri belde merkezi, 84'ü köy, 6'sı köy altı yerleşim ve 20'si stratejik dağ veya tepe, biri YPG/PKK'ya ait üs olmak üzere 112 noktayı ele geçirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.