Hava Durumu

Afrin'de şehit düştü! 1 gün sonra haciz geldi!

Musa Özalkan'ın, Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olmasından bir gün sonra emekli ikramiyesine ve aracına haciz konulmasını talep eden avukat hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Haber Giriş Tarihi: 12.02.2018 13:29
Haber Güncellenme Tarihi: 12.02.2018 13:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Afrin'de şehit düştü! 1 gün sonra haciz geldi!

Adalet Bakanlığı'nca, Musa Özalkan'ın, Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olmasından bir gün sonra emekli ikramiyesine ve aracına haciz konulmasını talep eden avukat hakkında suç duyurusunda bulunuldu. 

'ŞEHİT OLDUĞUNU BİLDİĞİ HALDE...'

Bakanlıktan yapılan açıklamada, incelemelerin ardından Özalkan'ın, Zeytin Dalı harekâtında şehit olduğunu bildiği halde bir gün sonra emekli ikramiyesi ve aracına haciz konulmasını talep ederek, İcra ve İflas Kanunu'nun 53 ile 82/9. maddelerine aykırı davranan Yozgat Barosu'na kayıtlı avukat Emine Gün'e ilişkin Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulduğu kaydedildi. Açıklamada, ilgili icra müdürlüğü çalışanları hakkında da inceleme başlatıldığı ifade edildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Şehit Astsubay Üstçavuş Özalkan, 2009 yılında Serkan ve Züleyha Saçan çiftinin arabasına çarptı. Kaskosu yoktu ve konu yargıya taşındı. Özalkan'a 109 bin lira tazminat çıkarıldı. Özalkan parayı ödeyemeyince 2016 yılında maaşına haciz kondu. 17 Ocak 2018'de maaşından 21. taksit kesildi. Özalkan'ın şehit olmasından 1 gün sonra ise karşı taraf hem emekli ikramiyesine hem de aracına haciz konulmasını talep etti.

ŞEHİDİN VASİYETİ VARDI

Özalkan'ın şehit olduğunda yürekleri param parça eden 'vasiyeti' ortaya çıkmıştı... Göreve gitmeden önce arkadaşlarına 'Şehit olursam Türkmen balalar için anaokulu-kreş yaptırılsın' demişti... Şehidin sosyal medyada da yayımlanan vasiyeti şu şekilde: "Vasiyetimdir. Şehit olursam Kurt-ar Derneği aracılığı ile Telafer'deki Türkmen Bala'lar (çocuklar) için anaokulu, kreş veya kültür merkezi, devletin bana vereceği paradan yaptırılması ve ismimin konması. Reis vasiyetimdir, aileme iletirsin. Telefonumdan gelen mesaj kayıtlı dursun şahit olsun."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.