Hava Durumu

Afrin'de son durum... Şiddetli çatışmalar yaşanıyor

TSK'dan bu sabah yapılan açıklamaya göre gece devam eden operasyonlarda 37 terörist etkisiz hale getirildi. Harekatın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 484 oldu. Burseya Dağı'nda bu sabah Mehmetçik ve ÖSO ile teröristler arasında çatışmalar yaşanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2018 11:02
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2018 11:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Afrin'de son durum... Şiddetli çatışmalar yaşanıyor

09:57 Türk Silahlı Kuvvetleri ve ÖSO ile terör örgütü PYD/PKK arasında Afrin'in kuzeydoğusundaki stratejik Burseya Dağı'nda şiddetli çatışmalar başladı. Bölgedeki AA muhabirlerinin bildirdiğine göre, TSK ve ÖSO ile PYD/PKK arasında Burseya Dağı'nda yoğun çatışmalar yaşanıyor. Terör örgütü, Burseya Dağı'nın hem Kilis il merkezi hem de muhaliflerin kontrolündeki Azez'e bakan konumu sayesinde bu bölgelerdeki sivilleri havan, top ve füze saldırılarıyla hedef alıyor. Burseya Dağı'nın büyük bölümü teröristlerden temizlenmiş, terör örgütü Burseya Dağı'nın Afrin'e bakan yamaçlarına çekilmişti. Burseya Dağı'nda terör örgütünün beton mevzileri, tünelleri, kuleleri bulunuyordu.

09:06 TSK'dan bu sabah yapılan açıklamaya göre Hava Kuvvetleri tarafından gece süresince gerçekleştirilen hava harekâtı ile PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzii olarak kullanılan hedefler imha edildi. Harekâta katılan 7 uçak emniyetle üslerine döndü. Gece 37 terörist etkisiz hale getirildi. Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 484 oldu.

DÜN NELER YAŞANDI?

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) 'Zeytin Dalı' harekâtı dün, bölgede hava koşullarının düzelmeye başlamasıyla birlikte hız kazandı. TSK ve destek verdiği Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) dün öğle saatlerinde stratejik açıdan çok önemli bir hamle yaparak Afrin'in kuzey batısında kent merkezi yolu üzerinde bulunan Ali Bekki köyünü aldı. Taşlık bir araziye sahip olan köyde, terör örgütü PYD-PKK'nın barınak ve sığınaklarının yanı sıra eğitim kampının da olduğu öğrenildi. Köyün ele geçirilmesinde çıkan çatışmada en az 10 PYD/YPG'li teröristin etkisiz hale getirildiği değerlendiriliyor. TSK ve ÖSO birliklerinin 20 Ocak'ta başlattığı harekat kapsamındaki kara operasyonunda, Adamanlı, Haftar, Hay Oğlu, Ömer Uşağı, Marso, Şeyh Abid, Karmanlı, Bali Köy, Kurni ve Mahmud Ubasi köyleri ile Syria Tel tepesi terör örgütünden alınmıştı.

 

 

MESKÛN MAHAL OPERASYONU

TSK ve ÖSO güçleri ele geçirilen yerlerde güvenlik noktaları kurmaya başladı. Kent merkezine doğru ilerleyiş devam ederken, arazide mayın ve el yapımı patlayıcı (EYP) tehlikesi de artmaya başladı. Mayın imha timleri ile insansız mayın tarama ve imha araçları devreye sokularak, birlikler için güvenli yol açma çalışmaları devam ediyor. Terör örgütü PKK'nın daha önce Doğu ve Güneydoğu'da yerleşim yerlerinde açtığı hendekler ve kurduğu barikatlar gibi Afrin ve çevresindeki tuzaklara karşı TSK'nın meskun mahal operasyonları yapmaya hazırlandığı öğrenildi. İstihbarat birimleri, harekâtla köşeye sıkışan PYD-PKK'lı teröristlerin sivil kıyafetler giyerek gizlenmeye çalıştıklarını tespit etti. TSK ve ÖSO'nun Afrin içindeki harekâtına sınır hattında konuşlu Fırtına obüsleri ve çok namlulu roketatarlar (ÇNRA) ile destek verilirken, havadan da savaş uçakları ve ATAK helikopterleri ihtiyaç duyulduğunda taarruzda bulundu.

TEL RIFAT'A KUŞATMA YOK

ÖSO içindeki Sultan Murad Tümeni Komutanı Ahmed Osman'ın BBC'ye yaptığı, "Tel Rıfat ve çevresindeki köyleri de ele geçirmeyi planlıyoruz" açıklaması, Türk askeri kaynakları tarafından yalanlandı.

2 ASKERİMİZ ŞEHİT... 1 HAFTADA EN AZ 447 TERÖRİST

GENELKURMAY Başkanlığı'ndan akşam saatlerinde yapılan açıklamada dün PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü unsurları ile girilen çatışmalarda iki askerin şehit düştüğü, 11 askerin de hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralandığı bildirildi. Çatışmalarda ÖSO da iki can kaybı verirken, dört ÖSO mensubu da yaralandı. Dün öğleden sonra 22 savaş uçağı ile yapılan taarruzlarda 42 hedefin imha edildiğinin belirtildiği açıklamada, 53 teröristin de etkisiz hale getirildiği vurgulandı. Böylece harekatın başlangıcından bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısı 447 oldu.

TSK, dün sabah yaptığı açıklamada en az 394 teröristin öldürüldüğünü, hava taarruzlarıyla 340 hedefin imha edildiğini duyurmuştu.

 

 

 

'Zeytin Dalı' harekâtının ilk gününde bir bölümünde kontrol sağlanan Afrin'deki stratejik öneme sahip Burseya Dağı'nda PYD/YPG-PKK noktaları yeniden ateş altına alındı.Olumsuz hava koşulları nedeniyle birkaç gündür ilerlemenin durduğu Burseya Dağı'nda Bordo Bereliler, Muharebe Arama Kurtarma (MAK) ve Tunceli Dağ Komando birlikleri teröristlerin bulunduğu noktalara operasyon başlattı.

KULELERİ BOŞALTIYORLAR

ÖSO güçleriyle birlikte başlatılan operasyonda, Burseya Dağı'nın Azez tarafına bakan tüm bölümünün kontrolünün sağlandığı, teröristlerin de Burseya Dağı'nın Afrin'e bakan yamaçlarına geri çekildiği öğrenildi. Teröristlerin Burseya Dağı'na kurduğu 7 kule de Türk askeri birliğinin hedefi olurken, savaş uçaklarının bombardımanı ve topçu atışından sonra teröristlerin bu kulelerden bazılarını boşalttığı belirlendi. Azez'den Burseya Dağı'na geçilen bölgede ise Türkiye tarafından eğitilen ve şuan bölgede yerel polis olarak görev yapan ekipler, elleri tetikte görev alıyor. Burseya Dağı'na açılan kapı olan Marin köyünde ise askeri hareketlilik dikkat çekerken, çok sayıda tank ve zırhlı araçların da bölgeye sevk edildiği görüldü.

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.