Hava Durumu

'Afrin'den geri adım yok'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin operasyonuyla ilgili 'Süre belli olmalı, fazla uzun olmamalı' şeklinde açıklama yapan ABD'ye çok sert yanıt verdi. "Ne zaman iş biterse çekilmesini biliriz" diyen Erdoğan, "Bunun için de birilerinden icazet almak gibi bir derdimiz yok" ifadesini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2018 15:06
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2018 15:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Afrin'den geri adım yok'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'ndeki Ankara Sanayi Odası Ödül Töreni'nde konuştu, çok çarpıcı mesajlar verdi. Gündemin bir numaralı konusu Afrin operasyonuyla ilgili konuşan Erdoğan,  "Bazı yazar çizerler özellikle bizim bu operasyonlarımızı 'Kürtlere karşı yapılmış operasyonlar' olarak ilan edip hedeften saptırma gayreti içine giriyorlar. Şunu çok açık, net söylüyorum; bizim Kürt vatandaşlarımızla bir sorunumuz yoktur ve olay Kürt koridoru meselesi de değildir. Olay terör koridorunu bizim yok etme meselesidir. Afrin'den geri adım atmak yok. Bu konudaki kararlılığımız ortadadır. Afrin hallolacaktır. Bunu Rus dostlarımızla konuştuk, Amerika ile de konuştuk" dedi.

'TRUMP'A SÖYLEDİM AMA DİNLEMEDİLER'

Konuşmasında ABD'yi topa tutan Erdoğan, ABD'yi bir şeye ikna edemedik. Biz kendilerine DEAŞ ile mücadeleyi neden bir terör örgütüyle yapıyorsunuz dedik. Gelin bunu stratejik ortağınız Türkiye ile yapın dedik. Bizim generallerimiz Türkiye'nin bu işe tahsis ettiği ordu yeterli değil, dediler. Sizin generalleriniz size yanlış söylüyor dedik, Trump'a da söyledim ama dinlemediler" diye konuştu.

BUNUN SÜRESİ OLUR MU?

"Afrin operasyonu Fırat Kalkanı gibi hedeflerine ulaştığında sona erecektir" diyen Erdoğan, "ABD, süre belli olmalı, fazla uzun olmamalı diyor. Ben de ABD'ye soruyorum, sizin Afganistan'da süreniz belli oldu mu? Ne zaman bitecek. Hala Irak'tasınız. Bunun süresi olur mu? Ne zaman iş biterse bizim orada durmaya merakımız yok. Bunun için birilerinden icazet almaya ihtiyacımız yok" ifadelerini kullandı.

BİZİM UMRUMUZDA...

Yaptığı meşru operasyonlar üzerinden Türkiye'yi eleştirenlerin hiçbirinin Suriye halkının sorunlarının çözümü olmadığını vurgulayan Erdoğan, "Suriye halkı başkalarının umrunda olmayabilir ama bizim umrumuzdadır. Türkiye Afrin'de Kürtlere karşı değil, oradaki terör örgütüne karşı mücadele etmektedir. Orada bir terör örgütü var. Çok yakında görülecektir ki baskı kalktığında bize en büyük teşekkür Afrin'deki Kürt, Arap ve Türkmen kardeşlerimizden gelecektir" dedi.

3.5 MİLYON SURİYELİ ÜLKELERİNE DÖNECEK

"Ülkemizin hiçbir ülke toprağında gözü yoktur, olmamıştır" diyen Erdoğan, "Bizdeki Suriyeli kardeşlerimiz kendi topraklarına dönme imkânı bulacaklar. Biz kendimizle birlikte bölgemizdeki tüm kardeşlerimizin güvenliğini geleceğini savunuyoruz. 3,5 milyon üzerindeki Suriyeli misafirlerimizin bizim sağlayacağımız güvenlikle ülkelerine dönebileceklerini biliyoruz" ifadelerini kullandı.

KİMSE APTAL DEĞİL

Ülkemizdeki PKK gibi Suriye'deki PYD'nin de Kürtler için değil bölge üzerinde emeli olanlar için savaştığını belirten Erdoğan, "Bu hain projenin hedefinin Türkiye olduğunu görmemek için aptal olmak gerekir. Bu ülkede kimse saf değil aptal da değil. Bunun için Afrin operasyonuna vatandaşlarımızın hepsi destek veriyor" diye konuştu.

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.