Hava Durumu

Afrin'den kara haber

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) yapılan açıklamada, Afrin Kuri Tepe bölgesinden gerçekleşen havan saldırısı sonucunda bir askerin şehit düştüğü belirtildi. İdlib'de 5 gün önceki terör saldırısında yaralanan DSİ personeli de tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Haber Giriş Tarihi: 05.02.2018 18:52
Haber Güncellenme Tarihi: 05.02.2018 18:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Afrin'den kara haber

Zeytin Dalı Harekâtı'ndan bir acı haber daha geldi. TSK'dan yapılan açıklamada, Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, 05 Şubat 2018 tarihinde, Afrin Kuri Tepe bölgesine PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen havan saldırısı neticesinde bir kahraman Mehmetçik'in şehit olduğu belirtildi. Açıklamanın devamında saldırı sonrasında bölücü terör örgütü mensuplarına derhal bölgede mevcut ateş destek vasıtaları ile karşılık verildiği kaydedildi.  Açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır dileriz" ifadeleri yer aldı.

ŞEHİT SAYISI 16 OLDU

20 Ocak'ta başlatılan Zeytin Dalı Harekâtı'nda şehit olan Mehmetçik sayısı 16 oldu.

İDLİB'DE YARALANAN DSİ PERSONELİ HASTANEDE ŞEHİT OLDU

Öte yandan Suriye'nin Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, İdlib kuzeyinde hareket halindeki konvoya düzenlenen terör saldırısında yaralanan Devlet Su İşleri (DSİ) personeli Mahmut Pakyürek, tedavi gördüğü hastanede kurtarılamayarak şehit düştü. Zeytin Dalı Harekatı'na katılan DSİ mensuplarından Yasin Tanboğa 30 Ocak'ta şehit olmuş, Mahmut Pakyürek ağır yaralanmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.