Hava Durumu

Afrin Harekâtı'ndan rahatsız oldular!

Berlin yönetimi,  Afrin Harekâtı'nda kullanıldığı gerekçesiyle gelen tepkiler üzerine Türkiye'ye verilen Alman yapımı Leopard tankların yenileme talebine ilişkin kararı askıya aldı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise, bu haberi yalanladı.

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2018 16:12
Haber Güncellenme Tarihi: 25.01.2018 16:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Afrin Harekâtı'ndan rahatsız oldular!

Türkiye'nin Zeytin Dalı Harekatı'nda Alman marka Leopard 2 tanklarının kullanıldığını gösteren fotoğraflar Almanya'yı karıştırdı. Kamuoyunun tepkileri ve muhalefetin eleştirileri üzerine Başbakan Angela Merkel ile Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, şimdilik Türkiye'ye Leopard tank satışını durdurma kararı aldı. Der Spiegel dergisinin haber sitesine göre Almanya'da 24 Eylül seçiminden beri koalisyon hükümeti kurulmaya çalışılırken görevdeki hükümet Afrin'e operasyon yapan NATO müttefikine kritik silahların ihracatıyla ilgili artık karar almayacak. CDU lideri Merkel ile SPD'li Gabriel, Leopard tank satışının akıbetiyle ilgili nihai kararın, CDU ile SPD'nin kuracağı yeni 'büyük koalisyon' hükümetine kalması konusunda uzlaştı.

MART AYINDA TALEP EDİLMİŞTİ

Haberde, Türkiye'nin Leopar tanklarının modernizasyonu için ilk kez geçen yıl mart ayında talepte bulunduğu belirtildi. Türkiye'nin Afrin Harekatı'nda Alman tanklarının da kullanıldığına yönelik haberler Almanya'da tartışma başlatmıştı. Alman hükümetine, Türkiye'ye silah satışını durdurması yönünde çağrılar yapılıyordu.

TOPLANTI ERTELENDİ

Bu iddianın ardından Bakan Çavuşoğlu, "Leopard tanklarıyla ilgili bir komisyon toplanacaktı. Bu komisyon toplantısı ertelendi. Askıya alma ya da iptal diye bir şey yok" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.