Hava Durumu

Afrin Harekatı'nda 2 asker şehit oldu, 11 asker yaralandı

TSK'dan yapılan açıklamaya göre Zeytin Dalı Harekatı'nda 2 asker şehit oldu, 11 asker yaralandı. Operasyon kapsamında etkisiz hale getirilen terörist sayısının ise 447'ye çıktığı belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2018 20:53
Haber Güncellenme Tarihi: 27.01.2018 20:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Afrin Harekatı'nda 2 asker şehit oldu, 11 asker yaralandı

Türk Silahlı Kuvvetleri, terör yuvası Afrin'e yönelik 20 Ocak'ta başlatılan Zeytin Dalı Harekâtı'yla ilgili bilgilendirme açıklaması yaptı. Harekâtın planlandığı gibi devam ettiği belirtilen açıklamada, "Harekât, ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, BMGK'nin terörle mücadeleye yönelik özellikle 1624 (2005), 2170 (2014) ve 2178 (2014) sayılı kararları ve BM sözleşmesinin 51'inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı çerçevesinde, Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra edilmektedir" denildi.

SİVİL HASSASİYETİ

Açıklamada, harekâtın planlama ve icrasında sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, mevzii, silah, araç ve gereçlerin hedef alındığı, sivil/masum kişilerin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyetin gösterildiği vurgulandı.

2 SİLAH ARKADAŞIMIZ ŞEHİT

Harekât kapsamında, 27 Ocak tarihinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü unsurları ile girilen çatışmalarda Türk Silahlı Kuvvetlerinden iki kahraman Mehmetçik'in şehit düştüğü belirtilen açıklamada, hayati tehlikesi olmayacak şekilde 11 Mehmetçik'in de yaralandığı kaydedildi. Açıklamada ayrıca "İki Özgür Suriye Ordusu mensubu şehit olmuş, hayati tehlikesi olmayacak şekilde dört Özgür Suriye Ordusu mensubu yaralanmıştır" denildi.

447 TERÖRİST ETKİSİZ

Gün içerisinde 53 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği belirtilen açıklamada, harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısının 447'ye çıktığı aktarıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.