Hava Durumu

'Afrin helali hakkımızdır'

Türkiye sınırında 30 bin kişilik YPG ordusu kuracağını açıklayan ABD'ye sert tepki gösteren MHP lideri Bahçeli, "ABD terör örgütleriyle suç üstü yakalanmıştır. Bu itibarla Afrin'e bir şafak vakti girip, terör koridorunun Akdeniz ile bağlantı yollarını kesmek helal-i hakkımızdır" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2018 11:56
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2018 11:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Afrin helali hakkımızdır'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında partililere seslendi, önemli mesajlar verdi.  ABD'nin Türkiye sınırında 30 bin kişilik 'terör ordusu' kuracağı açıklamasına sert tepki gösteren Bahçeli, "ABD, terör örgütleriyle suçüstü basılmıştır. Suriye'nin toprak bütünlüğü küstahça ateşe atılmıştır. Hedeflenen Suriye'nin işgalini genişleterek, Türkiye'yi haçlı birlikleriyle abluka altına almaktır. Türkiye şu saatten sonra 'herkes şerefi kadar konuşsun' dese, sus pus birini kollayacak pek çok hasım devlet kendisini gösterecektir. Anamızın duasıyla geldik, hocanın selasıyla da gideriz. Ancak Türkiye'ye parmak sallayanlara, tehditvari bir dille Türk milletini dize getirmeyi aklından geçirenleri anasından doğduklarına da pişman ederiz. Biz muzaffer bir milletiz. Gürültüye pabuç bırakmayız. Çizmeyi aşanlara eyvah dedirtecek güçteyiz. Eyvallahımız yoktur" dedi.

BİR ŞAFAK VAKTİ...

"Bu itibarla Türk devleti, terörizmi kaynağında imha etmek için harekete geçmelidir" diyen Bahçeli, "Afrin'e bir şafak vakti girip, terör koridorunun Akdeniz ile bağlantı yollarını kesmek helal-i hakkımızdır. Afrin temizlenmeli, diğer fitne kaynakları, terörist üreme alanları yerle bir edilmelidir" ifadelerini kullandı.

FETÖ'NÜN İPLİĞİ PAZARA ÇIKTI

Bahçeli'nin gündemin FETÖ'yle mücadele de vardı.  Gözaltı-tutuklama, ihraç rakamları veren Bahçeli, "31 KHK yayınlanmıştır. FETÖ operasyonları aralıksız devam etmektedir... Mor beyin yazılımıyla hiç haberleri olmadan ByLock yazılımına yönlendirilen bazı isimlerin mağduriyetleri giderilmiştir. Görülüyor ki örgüt her yolu denemektedir. Çünkü köşeye sıkışmış, ipliği pazara çıkmıştır" dedi.

5 SORUYA CEVAP ARIYORUZ

MHP lideri, FETÖ'yle mücadelede cevap aradıkları sorular olduğunu söyledi ve şunları sıraladı:

"1 - FETÖ'yle mücadelede devlet aklı topyekün devrede midir? Yoksa sınırlı sayıda kişinin geyretiyle mi süreç ilerlemektedir?

2 - FETÖ'yle mücadelenin bir startejisi var mıdır? Siyasi ve hukuki bir eylem planı kurgulanmış mıdır?

3 - FETÖ'yle mücaelenin fikri temellleri, milli hedefleri, hukuki sınırları berrak bir zihin ve siyasi kavrayışla belirlenmiş midir?

4 - FETÖ'yle mücadelenin öncelikeri nelerdir, neler olmalıdır. FETÖ'cülüğün standart tanım ve tasviri yapılmış mıdır?

5 - Biriken sosyal maliyet, devlete karşı yükselen önyargılar, toplumsal tabana yayılan mağduriyetleri nasıl ve hangi dedbir zinciriyle bertaraf edeceğiz.

İnanıyorum ki Sayın Cumhurbaşkanı da bunları düşünüyor ve kafa yoruyordur..."

CHP'YE SERT TEPKİ

CHP'den gelen "Dükkanı kapadınız" sözlerine de yanıt veren Bahçeli, Biraz adam olmalarını isteyeceğim, bunalıma gireceklerini bildiğimden vazgeçiyorum. "Anahtarı teslim etmişsiniz, dükkanı kapatmışsınız, saraydan kadro almışsınız, havlu atmışsınz, eriyormuşsunuz; yüzde bimem kaça inmişsiniz. Say say bitmez. Bu iftiraları anlatmakla sonu gelmez. Bunları duyunca taşı doğru yere attığımızdan emin oluyor, huzur buluyorum... Varsın kudursunlar, aşıları inşallah 2019'da sandıkta yapılacaktır... MHP'nin hayal ve hedefleri sizlere büyük gelir..." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.