Hava Durumu

Afrin şehidine son görev

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'e yönelik ''Zeytin Dalı Harekatı''nın üçüncü gününde şehit olan Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan, Ankara'da son yolculuğuna uğurlandı. Devletin zirvesinin tam kadro katıldığı törende gözyaşları sel oldu, feryatlar yürekleri dağladı.

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2018 16:17
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2018 16:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Afrin şehidine son görev

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Kilis'in Suriye sınırında terör örgütü unsurlarıyla girilen çatışmada şehit olan Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan (30) Ankara'da son yolculuğuna uğurlandı. Ahmet Hamdi Akseki Camisi'ndeki cenaze namazına şehidin yakınlarının yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile çok sayıda siyasi katıldı.

KARARLIYIZ, AZİMLİYİZ

Törende konuşan Erdoğan "Şehidimiz Musa Özalkan Afrin operasyonundaki ilk şehidimiz. Çok önemli bir operasyonlar silsilesi içerisinde ordumuz Mehmet'lerimiz bu karda kışta büyük bir mücadeleyi sürdürüyorlar kimlere karşı? Teröristlere karşı. Bu operasyonu milletimiz ÖSO birlikte zafere ulaşma suretiyle kazanacağız. Kararlıyız azimliyiz. Acaba şunlar ne demiş, bunlar ne demiş, dünyada şu ülke nasıl bakmış, bu ülke nasıl bakmış, buna bakacak halimiz yok. Bu konudaki karar bu milletindir" dedi.

ÜÇ BEŞ İPSİZSE, SOYSUZA...

"Bu millet kendi göbeğini kendisi kesecek ve bizi sınırlarımızda taciz eden üç beş tane ipsize, soysuza biz bu sınırlarda soluk aldırmayacağız" diyen Erdoğan, "Şu anda yavrumuz bu noktada attığı tweet'lerle de adeta geleceğini okudu. Adeta şehadetten kendisine gelecek olan paranın bile nereye yatırılması gerekeceğini de orada bildirdi. Bu millet güçlü. Biz evladımızın bu vasiyetini zaten Türk milleti olarak biz kendimiz hallederiz onu da yerine getiririz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşması sırasında gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

DUALARLA DEFNEDİLDİ

Şehit Özalkan, kılınan cenaze namazının ardından düzenlenen askeri törenden sonra, tekbir ve dualar eşliğinde Ayaş ilçesi Bayat Köyü Mezarlığına defnedildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.