Hava Durumu

Afrin şehitlerine veda

Afrin kırsalında dün çıkan çatışmada şehit olan 8 Mehmetçik, memleketlerinde düzenlenen törenlerle ebediyete uğurlandı. Gözyaşlarının sel olduğu törenlerde şehit yakınlarının feryatları yürekleri parçaladı.

Haber Giriş Tarihi: 02.03.2018 17:58
Haber Güncellenme Tarihi: 02.03.2018 17:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Afrin şehitlerine veda

Türkiye'nin dört bir yanında acı ve hüzün vardı. Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen 8 kahraman Mehmetçik, gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı. 

Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Ozan Gökçe, memleketi Hatay'ın Payas ilçesinde toprağa verildi.

Binlerce vatandaşın katıldığı törende 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları atıldı. Kılınan cenaze namazının ardından şehit Gökçe'nin cenazesi, gözyaşları arasında Payas Şehitliği'ne defnedildi.

İZMİR

Şehit Jandarma Astsubay Uğur Palancı, İzmir'de son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Palancı'nın naaşının Gaziemir ilçesindeki Gülhane Camisi'ne getirilişi sırasında tekbir getirildi. Şehidin annesi, emekli polis olan babası ve kardeşleri katafalka konan tabutun başından bir an olsun ayrılmadı.

Cuma namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından şehidin naaşı Kadifekale Hava Şehitliğine defnedildi.  Mardin'in Artuklu ilçesine kayıtlı ve bekar olan Uğur Palancı'nın 10 gün önce Afrin'e göreve gittiği öğrenildi.

ISPARTA

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Burhan Açıkkol Isparta'da son yolculuğuna uğurlandı. Şehit için Ulu Camii'nde kılınan cuma namazı sonrası 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda tören düzenlendi. Şehidin kardeşi İhsan Açıkkol, ağabeyinin kamuflajını giyerek cenaze namazında saf tuttu. Şehidin küçük kardeşi Emirhan Açıkkol ise tören öncesinde Türk bayrağına sarılı tabutun başına gelerek ağabeyinin fotoğrafını öptü.

Anne Keziban Açıkkol da tabuta sarıldı, uzun süre gözyaşı dökerek öptü. Bekar olan Şehit Jandarma Uzman Çavuş Burhan Açıkkol'un geçen hafta çarşamba günü ailesini ziyaret ettikten sonra Afrin'e gittiği belirtildi. Şehidin yakın arkadaşları, Burhan Açıkkol'un harekâta gitmeden önce yaptığı konuşmalarında "Afrin'e şehit olmaya gidiyorum" dediğini söyledi. Şehidin odasında "Gayret bizden, zafer Allah'tan" yazısının yer aldığı kaydedildi.

ESKİŞEHİR

Şehit Recep Çetin Eskişehir'de son yolculuğuna uğurlandı.

Gözyaşlarının sel olduğu törende, acı ve hüzün vardı. Bir çocuğunu geride bırakan Şehit Recep Çetin,askeri törenin ardından Kanlıpınar Şehitliği'ne defnedildi.

VAN

Şehit Uzman Onbaşı Rıdvan Çevik'in cenazesi, Van'ın Erciş ilçesinde toprağa verildi. Van'dan helikopterle Erciş ilçesine getirilen şehit Çevik'in naaşı, silah arkadaşlarının omzunda Hz. Ömer Camisi'ne taşındı. Caminin avlusunda bekleyen vatandaşlar da ellerindeki Türk bayraklarıyla tekbirler getirdi. 

Şehidin annesi Leyla Çevik, ağabeyi Ahmet Çevik, nişanlısı Seda Derin ve yakınları, duygusal anlar yaşadı. Şehit Uzman Onbaşı Rıdvan Çevik'in kısa süre önce nişanlandığı öğrenildi.

KONYA

Şehit Jandarma Astsubay Çavuş Abdullah Taha Koç'un cenazesi memleketi Konya'da toprağa verildi. Beyhekim Devlet Hastanesi morgundan alındıktan sonra helallik için baba evine getirilen şehit Koç'un cenazesini evin önünde yaklaşık 500 kişi ellerinde Türk bayraklarıyla karşıladı.  Şehit babası Ahmet Koç, burada da oğlunun tabutunu, musalla taşına kadar omuzunda taşıdı.

Şehidin cenazesi  getirildiği sırada mezarlıkta temizlik çalışması yapan belediyede görevli kadın işçiler, şehidin cenazesini görünce gözyaşlarına hakim olamadı. Şehidin cenazesine devlet yetkililerinin de aralarında olduğu yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Şehit Koç'un cenazesi kılınan cenaze namazının ardından Konya Şehitliği'ne defnedildi.

KASTAMONU

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Arif Demirel, memleketi Kastamonu'da son yolculuğuna uğurlandı. Feryatların yürekleri dağladığı törende babası Aydın, annesi Serpil ve eşi Rukiye Demirel ile yakınları, şehidin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Arif Demire,  kılınan cenaze namazının ardından, tekbir ve dualar eşliğinde toprağa verildi.

DENİZLİ

Aynı saldırıda şehit olan; Uzman Jandarma Astsubay Çavuş Mehmet Dinek ise Denizli'de ebediyete uğurlandı. Şehidin naaşına son kez sarılıp öpen baba Kenan, anne Sezgül ve kız kardeş Nimet Dinek, gözyaşlarına hakim olamadı. 

Ardından şehit Mehmet Dinek'in naaşı, son yolculuğuna uğurlanacağı Tavas'ın Çallı Mahallesine getirildi. Çallı Okulu bahçesinde kılınan cenaze namazının ardından şehit Mehmet Dinek son yolculuğuna uğurlandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.