Hava Durumu

Ahmet Altan hakkında yakalama kararı çıkarıldı!

15 Temmuz 2016'da düzenlenen darbe girişiminin ardından tutuklanan ve yaklaşık 3.5 yıl kaldığı cezaevinden 4 Kasım'da tahliye edilen eski Taraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan hakkında, yeniden yakalama kararı çıkarıldı.

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2019 20:01
Haber Güncellenme Tarihi: 12.11.2019 20:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Ahmet Altan hakkında yakalama kararı çıkarıldı!

FETÖ'nün medya yapılanmasına yönelik dava kapsamında yaklaşık 3.5 yıl tutuklu kalan ve 4 Kasım'da hakkında tahliye kararı verilen eski Taraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan hakkında yeniden yakalama kararı çıkarıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Altan'ın tahliyesine yönelik karara yaptığı itirazın kabul edildiği belirtildi. Buna göre İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, Altan hakkında verilen tahliye kararını kaldırdı ve yakalama kararı çıkardı. 

Kararı ilk değerlendiren isimlerden biri olan Avukat Veysel Ok, "Biz bu hikayeyi soruşturma aşamasında da görmüştük. Sulh ceza hakimliği tahliye etmiş sonra itirazla tutuklanmıştı" dedi. Ok, şunları kaydetti:

"Şimdi 3 yıl sonra yine tahliyesine tahammül edemediler. Bu hukukun katlidir. Bu zulm/ hukuksuzluk sadece Altan'a değil herkese yapılmıştır."

Altan'ın avukatı Figen Çalıkuşu da kişisel Twitter hesabında saat 18:06'da bir paylaşımda bulundu. Çalıkuşu, mahkemenin itirazı saat 17:00'da karara bağladığını belirtti ve "Israrıma rağmen kararı bana vermedi. 'Yarın öğrenin' dedi. Dilerim karar hukuka uygundur. Aksi halde 27. Ağır Ceza Mahkemesi bir hükmü bozarak istinaf mahkemesinin yetkisini gasbetmiş sayılacaktır" ifadesini kullandı.

Ahmet Altan, polis ekiplerince evinde gözaltına alındı. Altan, Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.