Hava Durumu

AK Parti Bursa'da hareketlilik... İstifalarını sundular

Mart 2019 yerel seçimlerinde aday olmak isteyen AK Partili 8 ilçe başkanı bugün istifalarını sunarak başvurularını tamamladı. Bursa İl Başkanı Ayhan Salman 15 gün içinde adayların netleşeceğini belirtti. 

Haber Giriş Tarihi: 01.12.2018 18:06
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2018 18:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
AK Parti Bursa'da hareketlilik... İstifalarını sundular

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak görevdeki başkan Alinur Aktaş'ta karar kılan AK Parti'de, ilçe belediye başkan aday adaylığı için istifalar bugün itibariyle sona erdi. 
Aday adaylığı için görevlerini bırakan AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Oktay Yılmaz, Mudanya İlçe Başkanı Ahmet Murat Ünal, Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Mehmet Kanar, Yenişehir İlçe Başkanı Adnan Kamil, Büyükorhan İlçe Başkanı Üzeyir Tüfekçi, Orhaneli İlçe Başkanı Ali Aykurt, Keles İlçe Başkanı Mehmet Keskin ve Harmancık İlçe Başkanı Yılmaz Ataş ilçelerinde belediye başkan aday adayı olmak için başvuruda bulundular. 

AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman,31 Mart yerel seçimlerine katılacak adayları belirlemek için Genel Merkez tarafından titiz bir çalışma yürütüldüğünü söyledi. İlçe Belediye Başkan adaylığı için partiye yoğun başvuru olduğunu hatırlatan Salman, 17 ilçe için şimdiye kadar yapılan 176 başvuruya, 8 ilçe başkanının da eklendiğini açıkladı. Yasal prosedür gereği ilçe başkanlığı ve ilçe yöneticiliği görevlerinde bulunanların 1 Aralık 2018 tarihi itibarıyla istifa etmeleri gerektiğini belirten Başkan Salman, "Genel merkezimiz, aday adayı olmak isteyen başkanlarımızın ve yöneticilerimizin istifa etmeleri gerektiğini bildirdi. 8 ilçe başkanımız da yeni bir görev arzusu ile istifa ederek, adaylık başvurusunda bulundu. Herkes kendi iradesiyle istifa ederek yeni bir göreve talip olmuştur. Ancak kararı verecek olan genel merkezimizdir" dedi. İl Başkanı Ayhan Salman Genel Merkez tarafından 15 gün içerisinde adayların netleşeceğini de belirtti. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.