Hava Durumu

AK Parti Bursa İl Başkanı Salman: Öğretmenlerimiz baş tacımız

Öğretmenliğin en kutsal mesleklerin başında geldiğini belirten AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle mesaj yayınladı. Salman mesajında, "Geleceğimizin mimarları olan sevgi ve şefkat kahramanı, fedakâr ve cefakâr öğretmenlerimizin 24 Kasım öğretmenler gününü en kalbi duygularımla kutluyorum" dedi. 

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2019 13:27
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2019 13:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
AK Parti Bursa İl Başkanı Salman: Öğretmenlerimiz baş tacımız

AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman açıklamasında Hazreti Muhammed'e (S.A.V) gelen ilk ayetin, "Oku" diye başladığını vurguladı. Salman, "Yüce dinimizde okumanın, öğrenmenin ne kadar önemli olduğu, Peygamber efendimize (S.A.V) gelen ilk ayetle açıkça ortadır. Nitekim Hazreti Ali de (R.A), 'Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum' demekle, öğretmenlerin kıymetini çok anlamlı bir biçimde ifade etmiştir" dedi. Öğretmenlerin bir milletin geleceğini şekillendiren, geleceğini emanet edileceği kuşaklara yön veren, çok değerli insanlar olduğunu da dile getiren Başkan Ayhan Salman, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Bir ülkeyi kurtarmak için iki orduya ihtiyacımız vardır. Biri askeri ordu, diğeri öğretmenlerin oluşturduğu ilim-irfan ordusudur" diyerek öğretmenliğin önemine dikkat çekti.

MİLLİ BİRLİĞİMİZİN TEMİNATI

Ayhan Salman çocukların ve gençlerin ahlaki ve kültürel değerlerle donatılıp, düşünen, okuyan, sorgulayan ve uygulayan bireyler olarak yetiştirilmesini öğretmenlere bağlı olduğunu vurgulayarak şunları da söyledi:

"Yaşadığımız yüzyılda çağdaş dünyaya ayak uyduracak, yarışacak,  ekonomide, diplomaside, küresel rekabette başarılı olacaksak bunu eğitimle gerçekleştirebiliriz. Türkiye'nin hedeflerini gerçekleştirebilmesi, ancak vatanperver, bilinçli, birikimli, milli ve manevi değerlerimizi özümsemiş nesillerle mümkündür. Bu nitelikleri haiz kuşakları yetiştirecek olanlar ise öğretmenlerimizdir.

Öğrencilerinin ruhsal ve bedensel sağlıklarını ön planda tutan, mesleğini ahlaklı bir fert ve toplum hedefiyle icra eden öğretmenlerimiz; inanıyorum ki, bundan sonra da farklı düşüncelere daima saygı duyan ve tam demokrasiye içtenlikle sahip çıkan nesiller yetiştirecektir. Dünyada hak ettiğimiz güç ve itibarı elde etmemiz için 'üretim-bilgi' temelli ekonomik yapının gerekliliğini idrak eden öğretmenlerimiz, 'araştırma-öğrenme-uygulama' temelli eğitim sistemini hayat geçirerek ülkemizin kalkınmasında öncü bir rol oynayacaklardır. Milletimizin her bir ferdinin öğretmenlerimize olan sevgisi, saygısı ve inancı tamdır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.