Hava Durumu

AK Parti'de çok sayıda vekil tekrar aday olamayacak!

AK Parti'den birçok milletvekilinin 3 dönem kuralına takılmasına ve bu kuralın bu seçimlik gevşetilmesi iddiasına ilişkin de konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, 30 civarında 3 döneme takılan milletvekilimiz var. Bunlar tüzüğümüz gereği bu seçimde aday olamayacak" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2018 09:36
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2018 09:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
AK Parti'de çok sayıda vekil tekrar aday olamayacak!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, bir televizyon programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı, değerlendirmelerde bulundu. Yazıcı, AK Parti'den birçok milletvekilinin 3 dönem kuralına takılmasına ve bu kuralın bu seçimlik gevşetilmesi iddiasına ilişkin de konuştu. "3 dönem kuralı devam ediyor." diyen Yazıcı, "30 civarında 3 döneme takılan milletvekilimiz var. Bunlar tüzüğümüz gereği bu seçimde aday olamayacak. Merkez Karar Yönetim Kurulu, bunlardan partimizin çıkarları için yapacak bir şey varsa, bunları Merkez Kararı Heyeti verecek, Merkez Karar bu yetkileri Merkez Yürütmeye devretti. Orada müzakere edilecek, ona göre işlem yapılacak. Yoksa 3 dönem kuralı geçerli, tüzüğümüz yürürlükte" dedi.

İYİ PARTİ-CHP İTTİFAKI

CHP'li milletvekillerinin İyi Parti'ye gönülsüz olarak geçtiklerini ileri süren Yazıcı'nın dikkat çeken diğer açıklamaları şöyle:

- (İYİ Parti'nin seçime girmesi) Girsin, boyunun ölçüsünü görsün.

- (Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün AK Parti dışında bir partiden Cumhurbaşkanı adayı olması) Olmamış, fiiliyata dönülmemiş bir konu üzerinde benim yorum yapmam doğru değil.

- MHP'nin erken seçim teklifi bizim için sürpriz oldu.

- Cumhurbaşkanının yardımcılarını açıklaması, kendisini bağlaması anlamına gelir. Esnekliği ortadan kaldırır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.