Hava Durumu

AK Parti'de flaş gelişme! Peş peşe görevi bıraktılar!

24 Haziran seçimi için AK Parti'den peş peşe istifa haberleri geldi. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, milletvekilliği aday adaylığı için görevlerinden istifa etti.

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2018 12:22
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2018 12:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
AK Parti'de flaş gelişme! Peş peşe görevi bıraktılar!

1999 yılından beri Belediye Başkanlığı görevini yürüten Yusuf Ziya Yılmaz'ın, milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa edeceği öğrenildi. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, bugün basın toplantısı yapıp AK Parti'den aday adayı olduğunu açıkladı. 14 yıldan bu yana Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten Tahir Akyürek, Büyükşehir Belediyesi Yeni Meclis Salonu açıklama yaptı. Akyürek, 24 Haziran'da yapılacak seçimlerde Konya Milletvekilliği için aday adaylığı için belediye başkanlığı görevinden istifa etti.

VALİ DE İSTİFA ETTİ

SGK Başkanı Dr. Selim Bağlı AK Parti'den milletvekili aday adayı olabilmek için görevinden istifa etti. 2.5 yıldır SGK'nın başında olan Dr. Bağlı'nın, Gaziantep veya Şanlıurfa'dan aday adaylığı başvurusu yapması bekleniyor. Burdur Valisi Şerif Yılmaz, 24 Haziran'da yapılacak seçimde milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etti. Dün akşam görevinden istifa eden Yılmaz'ın bugün AK Parti Manisa milletvekili aday adayı olmak için başvuruda bulunacağı öğrenildi.

BAŞKANLIĞI BIRAKTI

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, bugün AK Parti İl Başkanlığı'nda belediye başkanlığında istifa ederek 24 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde aday adaylığını açıklayacak. Başkan Yağcı, istifa dilekçesini basın toplantı sonrası Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a vereceği öğrenildi. Kayseri'de, AK Parti teşkilatından uzun yıllar görev alan, son olarak İl Başkanlığı yapan Hüseyin Cahit Özden, 24 Haziran'da yapılacak seçimde 27'nci dönem milletvekili olabilmek için partisinde istifa ederek, milletvekili aday adayı oldu. Dün MHP İl Başkanı Baki Ersoy ile İYİ parti İl Başkanı Hüseyin Tekin de istifa ederek, milletvekili aday adayı olduklarını açıklamıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.