Hava Durumu

AK Parti'den '100 bin imza ile adaylık' açıklaması!

Uyum Komisyonu toplantısı sonrası AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı açıklama yaptı. Yazıcı, Cumhurbaşkanlığı adaylığı için 100 bin imza düzenlemesiyle ilgili, "YSK'ya başvuracaklar. Çünkü onların seçmen olması şartı var. Bir kişi, bir adaya oy verebiliyor" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2018 19:06
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2018 19:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
AK Parti'den '100 bin imza ile adaylık' açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, uyum yasaları kapsamında gerekli değişikliklerin hazırlanması için oluşturulan komisyonun üyeleriyle bir araya geldiği toplantı sona erdi. Başbakan Binali Yıldırım'ın da hazır bulunduğu toplantıda, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı başkanlığında her hafta toplanan komisyonun bugüne kadar uyum yasaları kapsamında yürüttüğü çalışmalar Erdoğan'a aktarıldı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı 4 saat 15 dakika süren toplantı sonrası seçimle ilgili merak edilen konulara açıklık getirdi.

AYNI ANDA ADAY OLUNAMAZ

Yazıcı, "Bu seçimde aday olacak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından herhangi bir kişinin aynı gün, aynı anda yapılacak seçimlerden ikisine de aynı anda aday olması söz konusu değil. Yani hem milletvekilliğine, parlamento üyeliğine hem de cumhurbaşkanlığına aday olması söz konusu değil" dedi.

100 BİN İMZA KURALI

Cumhurbaşkanlığı adaylığı için 100 bin imza düzenlemesine de değinen Yazıcı, "YSK'ya başvuracaklar. Çünkü onların seçmen olması şartı var. Bir kişi, bir adaya oy verebiliyor. 100 bin imza ile adaylık için yetki YSK'da olacak" diye konuştu.

UYUM YASALARI

Yeni sistemde birçok kanunla bazı kavramların devre dışı kalacağını belirten Yazıcı, "Bakanlar Kurulu olmayacak. Bakanlar Kurulu atfı varsa o olmayacak. Başbakan olmayacağı için 'başbakan' diye kanunlarda tanımlanan yerler varsa bunlar olmayacak. O alanlara ilişkin temizleme, sisteme uyumlu getirme Meclis'ten geçireceğimiz bir yetki kanunu çerçevesinde çıkartılacak kanun hükmünde kararnameyle olacak" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.