Hava Durumu

AK Parti'den '13. Cumhurbaşkanı' açıklaması

AK Partili Mustafa Elitaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mazbatasında yer alan '13'üncü Cumhurbaşkanı' ifadesinden 13 sayısının kaldırılmasına ilişkin olarak açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2018 12:25
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2018 12:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
AK Parti'den '13. Cumhurbaşkanı' açıklaması

AK Partili Mustafa Elitaş, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün 4 kez cumhurbaşkanlığı görevini yaptığını belirtti ancak kendisinin hep 1. cumhurbaşkanı olarak anıldığını söyledi. Elitaş, Erdoğan'ın ikinci kez seçildiği için 13. Cumhurbaşkanı olarak anılmayacağını, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) bir hatayı düzelttiğini belirtti.

NE OLMUŞTU?

YSK'nın, cumhurbaşkanı seçimine ilişkin tespitte yer alan '13'üncü' ibaresinin kaldırılmasına karar vermişti. YSK'nın bu kararına TBMM tarafından gönderilen bir yazı sebep olmuştu.

YSK kararında  '13 rakamına cumhurbaşkanlığı görevi yapan kişi sayısının hesabından veya cumhurbaşkanı seçim sayısı hesabından ulaşılamadığı, bu nedenle 13 rakamıyla ilgili tereddütler hasıl olduğu'nun bildirilmesi üzerine, 952 sayılı kararda yer alan '13'üncü' ibaresinin kaldırıldığı kaydedilmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.