Hava Durumu

AK Parti'den 'bedellide 21 gün' açıklaması: 'Değişiklik düşünülmüyor'

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, gelecek kongrede genel merkeze ilişkin bir yenilenme olacağını ifade etti. Ünal bedelli askerlik süresine ilişkin ise "21 gün olarak konuşuldu şu anda değişiklik düşünülmüyor" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2018 17:34
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2018 17:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
AK Parti'den 'bedellide 21 gün' açıklaması: 'Değişiklik düşünülmüyor'


 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'na (MYK) ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu. Ünal, "Önümüzdeki kongrede daha çok genel merkeze ilişkin bir yenilenme olacaktır. AK Parti yeni arkadaşlara yeni alan açacak" dedi.

'DEĞİŞİKLİK DÜŞÜNÜLMÜYOR'

Ünal, bedelli askerlik düzenlemesiyle ilgili olarak da "21 gün olarak konuşuldu şu anda bir değişiklik düşünülmüyor. Üst yaş sınırı kaldırıldı. Özllekle yurt dışı için 38 yaş sınırı kaldırıldı. 25 yaş ve üzeri olan herkes bu düzenlemeden faydalanacak" ifadesini kullandı.

'HAKLI BİR TEPKİ'

Türk asıllı futbolcu Mesut Özil'in 'ırkçılık' gerekçesiyle Alman Milli Takımı'ndan ayrılmasına da değinen Ünal, şunları söyledi:

"Maalesef özellikle Avrupa açısından kriz şu anda AB üzerinde yükseldiği evrensel değerle çatışır duruma gelmiştir. Mesut Özil'in tepkisi son derece yerinde ve haklı bir tepki.. Almanya bazı yaklaşımlar bize göstermektedir ki aslında entgerasyon görüntüsünün altında asimilasyon amacının yattığı görülüyor. İnsan dilinden dininden ırkından dolayı hiçbir şekilde ötekileştirilmemesini savunuyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.