Hava Durumu

AK Parti'den flaş açıklama! İstifa etmezse...

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, pazartesi günü istifa etmesi beklenen Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ile ilgili yaptığı açıklamada, başkanın görevden ayrılmaması durumunda yeni kararlar verileceğini bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2017 20:41
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2017 20:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
AK Parti'den flaş açıklama! İstifa etmezse...

AK Parti MKYK toplantısı sonrasında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Ünal açıklama yaptı.

SORU: Melih Gökçek istifasını yarın açıklayacak... Balıkesir Belediye Başkanı Uğur da Pazartesi günü açıklama yapacağını söyledi. Şayet istifa etmezse nasıl bir yol izlenecek?

"İstanbul, Bursa, Düzce ve Niğde belediye başkanları istifa etti. Ankara yarın istifa edeceğini açıkladı. Balıkesir Belediye başkanından da aynı adımları bekliyoruz.

Burada meseleyi isimler üzerinden konuşmayı doğru bulmuyoruz. Burada demin de söyledim şimdi siyasi partilerin sosyolojik olarak bu denetim sürecinde, yani AK Parti'ye seçmenin yüklediği iki seçim arası dönemde sosyolojik ve siyasi denetim bir görevdir. Tabi ki AK Parti'nin genel başkanı istişare ederek, AK Parti'den seçilmiş bazı belediye başkanlarına çekilme çağrısı yapabilir. Bu da demokratik meşruiyete uygundur.

Ha bunu yapmazsa ne olur? Bu yönde birileri ısrarla kara propagandalar yürütüyorlar. Ha bunu yapmazsa, bunun sonuçları yine demokratik meşruiyet zemininde konuşulur, tartışılır, istişare edilir ve yeni kararlar verilir."

"BÜYÜK KONGRE 12 EYLÜL'DE"

Kasım ayı son haftasında il kongrelerine başlayacağız ve Mart sonunda bitirmeyi hedefliyoruz. Büyük Kongre için olağan tarih olarak da 12 Eylül gibi görüyoruz ama bu tarihte bir değişiklik olabilir.

"HEPİMİZ BİR GÜN YERLERİMİZİ BİRİLERİNE BIRAKIRIZ"

Biz şunu biliriz ki mahkeme kadıya mülk değildir. Hiçbir makam hiç kimsenin ebedi mülkü de değildir, üzerine tapulu hiç değildir. Hepimiz bir gün yerlerimizi, aynı görevleri çok daha büyük heyecanla, çok daha fazla enerjiyle, çok daha büyük vizyonla yerine getirecek birilerine bırakırız. AK Parti, meselelere bu şekilde bakar.

"GÜNDEMİMİZDE ERKEN SEÇİM YOK"

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun erken seçim çağrısı çok ucuz bir siyasi hamle. Bizim gündemimizde herhangi bir şekilde bir erken seçim yok. Bizim, milleti de bir seçim külfetine taşımak gibi bir niyetimiz yok. Bunu açık ve net bir şekilde ifade ediyorum, bizim gündemimizde bir erken seçim yok.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.