Hava Durumu

AK Parti'den flaş Maltepe kararı!

AK Parti, Maltepe İlçe Seçim Kurulu Müdürü Emel Kaplan ile sandık kurulu başkanları ve üyeleri hakkında, "görevi kötüyü kullandıkları" gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2019 09:54
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2019 09:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
AK Parti'den flaş Maltepe kararı!

31 Mart yerel seçimlerinde Maltepe'de usûlsüzlük yapıldığı gerekçesiyle AK Parti Maltepe İlçe Başkanlığı, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Açılan kamu davasında, Maltepe'deki usûlsüzlükler ve il dışından getirilen sandık görevlileri bir bir sıralandı.

Suç duyurusunda Maltepe İlçe Seçim Kurulu Müdürü Emel Kaplan, sandık kurul başkanı ve üyelerinin birçok suça imza attığı ifade edildi. Kaplan'ın kendisine verilen görevi 298 Sayılı Kanunun 139. Maddesi ve Türk Ceza Kanununun 257. Maddesi kapsamında kasten kötüye kullandığı belirtildi. Görevi kötüye kullanmanın sonucunda ortaya çıkan sonuçların seçimlerin sonucuna doğrudan tesir ettiği vurgulandı.

962 KİŞİ İL DIŞINDAN

AK Parti'nin dava dilekçesine göre 31 Mart günü Maltepe'de, İstanbul dışında ikamet eden 962 kişi görev yaptı. Kanuna aykırı olarak sandık başkanı ve sandık kurulu üyesi olarak görev yapan bu kişilerin isimleri delilleriyle birlikte ortaya konuldu. Hakkari'de görevli asker A.O, Samsun Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü H.İ, Ankara Altındağ ilçesinde yönetmen olan S.A, Bolu Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalışan A.Ö. ve Bursa'da özel bir şirketin müşteri temsilcisi B.Ö. 962 kişiden sadece birkaçı. Dilekçede ismi verilenlerin, yasaya aykırı olarak İstanbul'un Maltepe ilçesinde ikamet etmedikleri halde görevlendirilerek sandık kurulları oluşturdukları belirtildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.