Hava Durumu

AK Parti'den, İlker Başbuğ hakkında suç duyurusu

6 AK Parti'li, avukatları aracılığıyla eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Başbuğ katıldığı bir canlı yayında "2009'da askerlerin özel yetkili mahkemelerde yargılanma teklifini getirenler araştırılsın" önerisinde bulunmuştu.

Haber Giriş Tarihi: 07.02.2020 19:36
Haber Güncellenme Tarihi: 07.02.2020 19:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
AK Parti'den, İlker Başbuğ hakkında suç duyurusu

Bekir Bozdağ, Mustafa Elitaş ve Ahmet Aydın'ın da arasında bulunduğu AK Partili 6 milletvekili, askerlerin sivil mahkemede yargılanmasının önünü açan TBMM'nin yasa değişikliğine "FETÖ projesi" diyen eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ hakkında suç duyurusunda bulundu.

AK Parti Kayseri Milletvekili Elitaş, İlker Başbuğ'un iddialarıyla ilgili gerekli hazırlıkları yaptıklarını ve bugün öğleden sonra Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunacakları açıklamıştı. Elitaş'ın açıklaması şöyle: 

Hakaret ve iftira suçlarından şikayetçiyiz

FETÖ'nün siyasi ayağı bulunmuştur sözleri nedeniyle Dursun Çiçek hakkında da suç duyurusunda bulunulacak.Hakaret ve iftira suçlarından şikayetçiyiz. Avukatlarımız 6 kişi adına bu müracaatı gerçekleştiriyorlar.

İşte suç duyurusunda bulunan isimler

Mustafa Elitaş, Bekir Bozdağ, Ahmet Aydın, Yahya Doğan, Mehmet Ceylan, Abdurrahman Müfit Yetkin. 6 kişinin imzası var zaten bu önergelerde.
Bizim FETÖ'nün siyasi olduğumuz suçlamasından dolayı suç duyurusunda bulunuyoruz.Elitaş, AK Parti Genel Merkezi'nden çıkışında gazetecilere şu açıklamalarda bulundu:

Yargıyı göreve davet ediyorum

Soru üzerine her iki isim hakkında da suç duyurusunda bulunulacağını aktaran Elitaş, Çiçek'in medyada yer alan ifadesine göre "FETÖ'nün siyasi ayağı tespit edilmiştir, yargıyı göreve davet ediyorum." dediği için onunla ilgili de suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. Elitaş, hangi maddeden suç duyurusunda bulunulacağı sorusu üzerine, "Teknik bir konu. Ben iktisatçıyım biliyorsunuz, hukukçu değilim. Herhalde biri iftira birisi de hakaret suçundan olacak diye tahmin ediyorum." diye konuştu.

"AK Parti Grup'tan da toplu bir şekilde bir hareket etme söz konusu olacak mı?" sorusuna Elitaş, şu yanıtı verdi:

Parlamentonun iradesine vesayet koyma heveslileri

"Sayın Cumhurbaşkanımızın altını çizdiği aslında bu meselede en önemli dikkat edilmesi gereken konu, parlamentonun iradesine vesayet koyma heveslilerinin yeniden bu konuyu gündeme getirmeleri. Yapılan bir parlamenter faaliyettir. Buradan Cumhuriyet Halk Partisi 'Ben destekledim, desteklemedim' diye çeşitli meseleler ortaya koyuyor ama bir kanunla ilgili verilmiş bir önerge parlamentoda konuşulur, izahatlar yapılır, itirazlar yapılır, komisyona sorulur, hükümete sorulur, en sonunda Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kuruluna sorulur. Genel Kuruldaki milletvekilleri buna 'evet' oyu verdikten sonra zaten o iş, o düzenleme, o önerge TBMM'nin olmuştur. Önerge sahibiyle anılmaz. Tasarının numarasıyla, maddesiyle anılır. 'Türkiye Büyük Millet Meclisi kabul etti' denilir. Yani şunun önergesi, bunun önergesi diye değil."

Bu işi çok iyi düşünmeleri gerekir

Parlamentoda yapılan icraatlara karşı bir tehdit unsuru bulunduğunu ifade eden Elitaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunun altını çizerek ifade etmeye çalışıyoruz. Açıkçası şu anda parlamenter olan milletvekili arkadaşlarımızın bu işi çok iyi düşünmeleri gerekir. Çünkü Türkiye parlamentoların kapatıldığı, askıya alındığı, feshedildiği ve bombalandığı dönemi yaşayan nadir ülkelerden birisidir. Bu tecrübeyi daha 15 Temmuz 2016'da yeni yaşadık. Parlementoyu bombalayan bir terör örgütünün Türk Silahlı Kuvvetlerini kullanarak parlementoyu yok etme faaliyetini yeni gördük.

AK Parti kapatma davası budur

Şimdi parlamentoyu susturmak için, parlamentoyu itibarsızlaştırmak için, etkisizleştirmek için yapılan bir icraat olduğunu değerli milletvekili arkadaşlarımızın, siyasetçilerin bunu görmesi gerekir. 1960'tan bu tarafa yaşanılan bütün hadiseler budur, AK Parti kapatma davası budur, 28 Şubat budur, Refah-Yol iktidarını deviren hareket budur, 12 Mart budur, 9 Mart bundan kaynaklanmıştır, 12 Eylül bu şekilde gelmiştir. 15 Temmuz da bunun silahlı darbe girişimi haline dönüşmüş, ete kemiğe bürünmüş halidir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.