Hava Durumu

AK Parti'den İnce'nin açıklamalarına ilk tepki: 'Takdir etmek lazım'

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin bugün yaptığı açıklamalarla ilgili "Muharrem İnce'nin bugünkü tavrını takdir etmek lazım" değerlendirmesinde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2018 14:32
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2018 14:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
AK Parti'den İnce'nin açıklamalarına ilk tepki: 'Takdir etmek lazım'

Cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimleri bitti. Yarışa damga vuran adaylardan Muharrem İnce'nin bugün yaptığı açıklamalar çeşitli çevrelerden takdir topladı. Özetle seçimi kabul ettiğini belirten ve uzlaşıcı dil kullanan İnce'ye AK Parti kanadından da olumlu tepki geldi. İnce'nin söylemlerini yorumlayan AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, "Muharrem İnce'nin bugünkü tavrını takdir etmek lazım. Orada Muharrem İnce'nin kullandığı cümle önemli "Başkalarının yenilgileri üzerine bir galibiyet inşa edemezsiniz. Kendi zaferiniz için çalışmanız gerekir" Siyaset böyle bir şeydir. Muharrem İnce, sayın cumhurbaşkanımızın çok değerli bulduğunu söyledi. Ben de İnce'nin sözünün değerli olduğunu söyleyeyim. Ben Muharrem İnce'nin bu yöndeki ifadelerini umut verici buluyorum. Ben Muharrem Bey ile beraber iki yıl grup başkanvekilliği yaptık. Demokrasiye saygılı olması gerektiğinin Muharrem Bey tarafından vurgulanması, sonucu kabullenilmesi bunlar demokrasi adına, siyasal kültür adına önemli yaklaşımlar" dedi.

BOZDAĞ: ERDEMLİ BİR YAKLAŞIM

İnce'nin açıklamalarına bir olumlu tepki de Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'dan geldi. Bozdağ yaptığı açıklamada "Sayın İnce'nin açıklamalarına baktığınız zaman seçim sonuçlarını kabul etmesi doğru, erdemli bir yaklaşım" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.