Hava Durumu

AK Parti'den mazbataya itiraz başvurusu!

AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, İstanbul'da itiraz sonuçlanmadan mazbata verilmemesi için İstanbul İl Seçim Kurulu'na başvurduklarını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2019 18:47
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2019 18:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
AK Parti'den mazbataya itiraz başvurusu!

AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak konuyla ilgili açıklama yaptı.

Şenocak'ın açıklamalarının satır başları şöyle;

Kanunun bize vermiş olduğu hakkı kullanmak adına mazbatanın bu süreç içerisinde düzenlenmemesini talep ettik. Oyların tümünün sayılmasını talep etmiştik. Bu süreci tam olarak değerlendirdiklerinde biz itirazımı yaptığımız zaman tüm sandıkların sayımı gerçekleştirilmiş olsaydı bu işin lehimize sonuçlanacağına inanıyorduk. Oyların tümü sayılabilmiş olsaydı, biz inanıyoruz ki  ilk akşam sonuç bizim lehimize sonuçlanmış olurdu.

Aradaki geçersiz ve diğer birleştirmelerle beraber ciddi bir sayı oranının azaldığını görüyoruz.

13 bin küsürlü sayıları konuşuyoruz bugün. Ciddi bir sayı oranının azaldığını görüyoruz. Bugün yine kanunun bize vermiş olduğunu hakkı kullanıyoruz. Bunun yanında İl Seçim Kurulu'na yapmış olduğumuz başvuruda mazbatanın YSK'nın değerlendirmesi bitene kadar verilmemesini talep ettik.

Kamuoyu tam olarak şeffaflığı kendinde hissedemeyecektir. Bu süreçte inanıyorum ki daha sağlıklı düşünebileceği bir seçim süreci olmasını talep ediyoruz. Seçimlerin iptali ve yenilenmesini sağlarsak, milletimizle beraber süreci en şeffaf biçimde yöneteceğimizi düşünüyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.