Hava Durumu

AK Parti'den MHP ile ortak miting açıklaması: 'Pozitif bakıyoruz'

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin yerel seçim manifestosunun 31 Ocak tarihinde açıklanacağını belirtti. Çelik, "Cumhurbaşkanımız o gün çok önemli bir manifesto açıklayacak" dedi. MHP ile AK Parti'nin ortak miting yapma konusuna da değinen Çelik, "Pozitif bakıyoruz. Tabi ki taktir başkanımızındır" diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 08.01.2019 18:32
Haber Güncellenme Tarihi: 08.01.2019 18:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
AK Parti'den MHP ile ortak miting açıklaması: 'Pozitif bakıyoruz'

Ak Parti sözcüsü Ömer Çelik partisinin MYK toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunuyor.

Çelik'in açıklamasından öne çıkan noktalar şu şekilde:

"Miting takvimi seçime 1.5 ay kala başlayacak. Ama Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul, Ankara ve İzmir'deki faaliyetler gibi diğer illerde de hem adayları açıklayacak hem de mesajlarını verecek."

"Manifestoyu da açıklayacağımız geniş katılımlı tanıtım toplantısını 31 Ocak Perşembe günü yapacağız."

"Ortak miting konusuna pozitif bakıyoruz. Tabi ki taktir başkanımızındır."

"Siyaset alanında CHP'nin kavga edeceği alanlar tükenmişti, en son futbolu buldular. Futbolla kavga eden bir siyasi parti olarak tarihe geçecekler. Futbolla kavga eden hayatla kavga eder. "

"İstatistik kurumunun bağımsızlığında hassasız. Enflasyonla ilgili verilerin doğruluğu kamuoyunun gözü önünde gerçekleşmektedir."

"Milli gelir revizyonları gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin tamamında yapılıyor. Büyümeyi ülkeler kendine göre hesaplamıyor. Bu revizyonlar Ulusal Hesaplar Sistemi ve Avrupa Hesaplar Sistemi'ne göre yapılıyor. Türkiye'nin bu hesapları doğru yaptığı bilinmektedir."

"Bizden önceki dönemde son 14 yılın ortalaması enflasyon yüzde 70.3. Bizde ise 16 yılın ortalaması 9.54. AK Parti hükümetleri döneminde bu dönemler geride bırakılmıştır."

"Türkiye'deki yapılmış hiçbir iyi işle CHP'nin arası iyi olmamış."

"ABD heyetinin açıklamalarını yadırgıyoruz, bunlar kasıtlı. ABD'nin 'müttefik' deyince aklına ilk olarak Türkiye'nin gelmesi gerekmektedir."

"Türkiye'de kim 'Kürtlere dokunmayın' diyorsa onun terör örgütleriyle gündemi vardır, Kürt halkının tek dostu Türkiye'dir."

- Terör örgütleri arasında hiyerarşi olmamalı. Terör örgütleri arasında bir ayrım yapmasınlar.

-- Türkiye'nin güvenlik meseleleri herhangi şekilde zamana oynamaya, süreci uzatmaya, pazarlığa tabi değildir. Bir gece ansızın oraya gidebiliriz

-- (İmamoğlu'nun randevu talebi) Cumhurbaşkanımız muhtemelen hafta içi CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde görüşecek.

-- (Fazıl Say'ın konser daveti) Cumhurbaşkanımız konsere katılmak istiyor ama program yoğunluğu el vermiyor. Ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.