Hava Durumu

AK Parti'den OHAL açıklaması: 'Sanırım uzamayacak gibi'

19 Temmuz'da süresi sona eren OHAL'in yeniden uzatılıp uzatılmayacağıyla ilgili açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş "OHAL sanırım uzamayacak gibi" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2018 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2018 15:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
AK Parti'den OHAL açıklaması: 'Sanırım uzamayacak gibi'

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, katıldığı bir televizyon kanalında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Sefer Aycan'ın görevden alınmasına ilişkin konuşan Elitaş, "Amaç dışı bir şey söyledi. Sayın Devlet Bahçeli de ittifak konusunda ne kadar kararlı olduğunu göstererek bu kararı vermiştir diye düşünüyorum" diye konuştu.

BEDELLİ ASKERLİK

Elitaş, bedelli askerlik düzenlemesiyle ilgili ise "Ekim ayında gündeme gelecek önemli konulardan biri budur. 5 milyon genci kaygılardan kurtarmak gerekiyor" ifadelerini kullandı.

OHAL NE ZAMAN KALKACAK?

Elitaş'ın gündeminde OHAL de vardı. "OHAL'in kalkması TBMM'nin doğrudan iradesi değil" diyen Elitaş, "Hükümet teklif etmez veya teklif TBMM'de reddedilirse OHAL 18 Temmuz'da kalkacak. Sayın Bahçeli bir süre devam etmesi gerekir demişti. Sayın Cumhurbaşkanımızın görüşü OHAL'in kalkması yönünde. Bugünkü görüşmede OHAL'de gündeme gelebilir" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.