Hava Durumu

AK Parti'den seçim sonuçlarıyla ilgili yeni açıklama: 'Kaydırmalar yapılmış'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, seçim sonuçlarıyla ilgili "Sisteme girilirken kaydırmalar yapılmış ve bunun sonucunda 17 bin 410 oy bizim partimize yazılması gerekirken, AK Parti'ye yazılması gerekirken başka partilere yazılmıştır" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2019 19:01
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2019 19:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
AK Parti'den seçim sonuçlarıyla ilgili yeni açıklama: 'Kaydırmalar yapılmış'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası açıklama yaptı.

Yavuz'un açıklamaları şu şekilde:

"Geçersiz oylara baktığımızda çok yüksek İstanbul'da. Özellikle maddi hatalar, ki bunların bir kısmını İl Başkanımız öğleden önce sizlere aktardı. Bundan sonra da aktarımlar devam edecek. Göreceksiniz ki birtakım usulsüzlükler söz konusu. Mesela 309 sandıkta bir karşılaştırma yaptık. Bu karşılaştırmayı sandık sonuç tutanaklarını müşahitlerimiz alıyor, ilçe seçim kurulu sistem üzerinden giriyor ve her partiye gönderiliyor. Bütün partilerin Yüksek Seçim Kurulu tarafından uç vermesiyle gördüğü, seçim sonucu çizelgesi var. Bu çizegeleler sisteme yüklenince biz de görüyoruz, diğer partiler de görüyor.  

"BİZE YAZILMASI GEREKEN 17 BİN 410 OY BAŞKA PARTİLERE YAZILMIŞ"

Sadece 309 sandıktaki karşılaştırmada, sandık sonuç tutanağıyla oy sayım döküm çizelgelerinin karşılaştırmasından bahsediyoruz. Sandık başkanı ve kurul tarafından imzalanıyor ve sandık sonuç tutanağına aktarılıyor. Tam oraya aktarılırken kaydırmalar yapılmış ve bunun sonucunda 17 bin 410 oy bizim partimize yazılması gerekirken, AK Parti'ye yazılması gerekirken başka partilere yazılmıştır. Bekleyin yeni çarpıcı açıklamalarımız devam edecek. Hak ne ise yerini bulsun anlayışındayız. İtiraz süreçlerinin işletilmesi bütün partilerin hakkı bizim de hakkımız. Sonucu hep birlikte görmüş olacağız."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.