Hava Durumu

AK Parti'den YSK'ya yeni itiraz!

AK Parti, YSK'nın soruşturma geçiren ilçe seçim kurulu başkan ve müdürlerinin 23 Haziran seçimlerinde görev yapması kararına itiraz etti.

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2019 15:53
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2019 15:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
AK Parti'den YSK'ya yeni itiraz!

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) soruşturma geçiren ilçe seçim kurulu müdürlerinin 23 Haziran'da yenilenecek seçimlerde görevlerine devam etmesine yönündeki kararı AK Parti'de itirazla karşılandı. Kararı doğru bulmadıklarını belirten AK Parti YSK Temsilcisi Recep Özel, kararı gözden geçirmeleri için başvuru yapacaklarını söyledi.

"YSK'nın bu kararını doğru bulmuyoruz" diyen Özel, "Bu kararınızı gözden geçirin" diyerek başvuru yapmayı düşündüğünü söyledi.

Özel bugün yapacağını söylediği başvuruda, "Haklarında soruşturma olan seçim müdürleri hakkında bir işlem yapmanız, değiştirmeniz, oraya başka müdürleri göndermeniz gerekir" diyeceklerini, soruşturma geçiren İlçe Seçim Kurulları başkanları için de "Hakim Savcılar Kurulu'na bildirin. Yerlerine daha kıdemli hakim gönderin" müracaatında bulunacaklarını söyledi.

NE OLMUŞTU?

31 Mart'ta yapılan yerel seçimde Ekrem İmamoğlu Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanmış ancak AK Parti'nin itirazı üstüne YSK seçimi iptal etmişti. İptal gerekçesi de, 'sandık kurullarının usulsüz oluşturulmasına' dayandırılmıştı.

Şişli 1'inci İlçe Seçim Kurulu, sandık kurullarının yasaya aykırı oluşturulması gerekçesiyle soruşturma geçiren ilçe seçim müdürlerinin 23 Haziran'da yapılacak olan İstanbul seçimlerinde görev alıp almaması hususunda YSK'dan görüş istemişti. YSK da 'göreve devam' kararı almıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.