Hava Durumu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz: Söylediklerimizin hepsi bir bir çıkıyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, "YSK'ya itirazda bulunurken gerekçelerimiz vardı. Ara kararlar gösteriyor ki baştan beri ne ileri sürdüysek hepsi doğru çıkıyor" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2019 11:11
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2019 11:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz: Söylediklerimizin hepsi bir bir çıkıyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz'un sözlerinin satır başları şöyle:

YSK'ya itirazda bulunurken gerekçelerimiz vardı. Ara kararlar gösteriyor ki baştan beri ne ileri sürdüysek hepsi doğru çıkıyor.

İstanbul'da kesinlikle bir şeyler oldu. Neden bunu söylüyorum? 29 bin oy 13 bine indiyse ki, şimdi kısıtlı, cezaevinde bulunanların oy kullandığını da gördük. farkın azaldığını söylüyor. 

İstanbul'da bir şey olmadığını hiç kimsenin iddia etmesi mümkün değildir. CHP lehine bir şeyler olduğunu ifade edebiliriz. Usulsüzlükleri CHP koordine etti demedik. Ama birileri yaptı, bu CHP'nin işine yarasın diye yapıldı dedik. 

Ve CHP'ye de hep seslendik. Sesinizi çıkartmazsanız, sesinizi çıkarmamanız bir yana; örtmeye çalışırsanız bu gelecekte sizi de vurur. Bu doğru değil. Türkiye'nin ikinci partisine bu yakışmaz, gelin bu süreci arındıralım diye seslendik.

"YSK KARARINI BEKLEMEYE GEÇECEĞİZ"

Bütün bunları anlatırken de dedik ki, bir şeyler oldu doğru ve bu bir şeyler sandık başında oldu. Sandık başı organizasyonuyla oldu dedik. Benim size açıklayacağım bir takım bilgiler ve belgeler var bugün. Ondan sonra da biz süreci kapatacağız ve YSK kararını beklemeye geçeceğiz.

"İKİ YIL ÖNCESİNDEN BAŞLAYARAK..."

İki yıl öncesinden başlayarak, tam bir organizasyon içerisinde sandık başında hile yapmaya dönük bir takım iş ve işlemlerin olduğunu görüyoruz. Bakınız, YSK'nın bir kararı var. 1999 yılında verdiği karar şöyle. Seçim hizmetlerinin sağlıklı yürütülebilmesi için sandık kurulu başkan ve üyelerinin tarafsız kişilerden oluşması gerekmektedir. İleride partilerce yapılacak itirazlar üzerine, bu bölgelerdeki seçimlerin iptaline sebebine sebebiyet vereceğinden... diye karar veriyor. Biz ne diyoruz? Sandığın başında gerçekten çok ağır kusurlar var, hatta kasıtlar var dedik. Siyasi parti üyeleri sandık başkanı olarak görev yapmış.

Bu listelerde çokça KHK'dan ihraç edilenler var.

"BU İSTANBUL SEÇİMLERİNDEN ÇOK DAHA ÖNEMLİ BİR MESELEDİR"

Bu gelecekte tekrar ediyorum kendisini de vurabilir. Bu gelecekte başka şaibeleri ortaya çıkabilir. Bu gereği yapılmadıkça başkaları da bunu yapabilir. Bu İstanbul seçimlerinden çok daha önemli bir meseledir.

Burada YSK kararlarını tamamen yok sayma var. 

"HEPSİ BİR BİR ÇIKIYOR"

Baştan beri ne söylediysek hepsi bir bir çıkıyor. Biz belgeye bilgiye dayalı olarak söyledik. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.