Hava Durumu

AK Parti Genel Merkezi'nde kritik görüşme!

Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, AK Parti Genel Merkezi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelecek. Görüşmede dolar kurunda yaşanan hareketlilik, faiz politikası ve ekonomide seçim öncesi yaşanan gelişmeler ile alınabilecek önlemlerin ele alınacağı tahmin ediliyor.

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2018 14:31
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2018 14:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
AK Parti Genel Merkezi'nde kritik görüşme!

Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya AK Parti Genel Merkezi'ne geldi. Çetinkaya'nın burada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmesi planlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da az önce binaya geldiği belirtiliyor.  Görüşmeye Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de katılması bekleniyor.

Görüşmede dolar kurunda yaşanan hareketlilik, faiz politikası ve ekonomide seçim öncesi yaşanan gelişmeler ile alınabilecek önlemlerin ele alınacağı tahmin ediliyor. Cumhurbaşkanı ilk kez Merkez Bankası Başkanı ile Genel Merkez'de görüşecek.

ŞİMŞEK VE AĞBAL GENEL MERKEZ'DEN AYRILDI

Öte yandan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Maliye Bakanı Naci Ağbal Genel Merkez'den ayrıldı. İki isim de sorulara cevap vermedi.

MB: GEREKLİ ADIMLAR ATILACAK

Merkez Bankası, doların 4,50'yi aşmasının ardından açıklama yaptı. Açıklamada "Piyasalarda gözlenen sağlıksız fiyat oluşumları yakından takip edilmektedir. Gelişmelerin enflasyon görünümü üzerindeki etkileri de dikkate alınarak gerekli adımlar atılacaktır" dendi. Açıklama sonrası dolar tarihi zirve seviyelerinden 4.40'a kadar geriledi.

Ayrıntılar geliyor...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.