Hava Durumu

AK Parti: 'İstanbul seçimlerinin yenilenmesi için henüz başvurmadık'

AK Parti'nin, İstanbul'da seçimin yenilenmesi için YSK'ya "tam kanunsuzluk" itirazı başvurusu yaptığı haberlerinin ardından açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz, henüz başvurunun yapılmadığını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2019 16:09
Haber Güncellenme Tarihi: 09.04.2019 16:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
AK Parti: 'İstanbul seçimlerinin yenilenmesi için henüz başvurmadık'

AK Parti'nin İstanbul'da seçimlerin yenilenmesi için YSK'ya "tam kanunsuzluk" itirazı başvurusu yaptığı iddia edildi.

Konuya ilişkin resmi Twitter hesabından açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, İstanbul seçimlerinin yenilenmesi hususunda yapmayı düşündükleri başvurunun henüz gerçekleşmediğini belirterek "(Başvuruda bulunuldu) şeklindeki haberler doğru değildir. Söz konusu bu olağanüstü itiraz yolunu önümüzdeki günlerde kullanmayı düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

İktidar partisi, Büyükçekmece'ye yapılan itiraz ile olağanüstü itirazın birlikte değerlendirilerek karar verilmesini istedi.

Büyükçekmece'de 11 bin 186 seçmenin usulsüz olarak kaydının yapıldığını ve mükerrer oy kullanıldığı iddia ediliyor.

AK Parti, Büyükçekmece'deki bu durumun seçimin sonucunu etkilediğini belirterek "tam kanunsuzluk" gerekçesiyle İstanbul'daki seçimlerin iptalini isteyecek.

YSK, dün gece AK Parti'nin İstanbul'da oyların tümünün yeniden sayılması talebini reddetmiş, sadece 21 ilçedeki 51 sandığın tekrar sayılmasına karar vermişti.

AK Partili Özel, olağanüstü itiraz yöntemini kullanarak bir kez daha YSK'ya gideceklerini açıklamıştı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz da olağanüstü itiraz haklarını kullanacaklarını ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı seçimlerinin yenilenmesini talep edeceklerini belirtmişti.

Yeniden seçim talebine yanıt veren CHP'li Ekrem İmamoğlu, "İşin suyunu çıkarmasınlar, bu seçimin sonucu belli" demişti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de İstanbul'da yerel seçim sonuçlarına itirazların sonuçlarının alınması gerektiğini ancak 'vicdanları rahatlatmak' için yeni bir seçim yapılabileceğini söylemişti.

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak'ın son açıklamalarına göre, CHP'li Ekrem İmamoğlu ile AK Partili rakibi Binali Yıldırım arasında 14 bin 532 oy farkı bulunuyor.

Seçimlerin yenilenmesi kararı verilebilmesi için iddiaların, somut verilerle ortada olması ve bu şekilde oy kullanan seçmen sayısının sonucu etkilemesi gerekiyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.